marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Atenție la e-mailurile în care vi se solicită dovada vaccinării! Puteți fi victimele unor campanii de „phishing”

    de Special Arad | 5 septembrie 2021, 1:44 PM | IT

    0

    În contextul în care tot mai multe companii solicită vaccinarea angajaților pentru întoarcerea fizică la muncă, atacatorii realizează o campanie majoră de „phishing”, în care joacă rolul reprezentanților departamentului de resurse umane, informează Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT.RO în buletinul său săptămânal de cybersecurity.

    În email-urile trimise, există link-uri care redirecționează potențialele victime la pagini false de logare la serviciile Microsoft, cu rolul de a fura datele de logare.

    În plus, atacatorii trimit mail-uri în care transmit angajaților că au fost concediați, măsuri de protecție la birou împotriva Coronavirusului sau utilizează imaginea agențiilor de sănătate guvernamentale pentru a fura date.

    Înșelăciunea în domeniul securității calculatoarelor (denumită în engleză phishing) reprezintă o formă de activitate infracțională care constă în obținerea unor date confidențiale, cum ar fi date de acces pentru aplicații de tip bancar, aplicații de comerț electronic (ca eBay sau PayPal) sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.

    O înșelăciune electronică constă, în mod obișnuit, în trimiterea de către atacator a unui mesaj electronic, folosind programe de mesagerie instantanee sau telefon, în care utilizatorul este sfătuit să-și dea datele confidențiale pentru a câștiga anumite premii, sau este informat că acestea sunt necesare datorită unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale. În mesajul electronic este indicată de obicei și o adresă de web care conține o clonă a sitului web al instituției financiare sau de trading. Majoritatea phisherilor folosesc această metodă pentru a obține date bancare.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.