Principalele priorități pentru dezvoltarea Aradului în următorii 7 ani. Primăria a emis două chestionare pentru a afla și părerea ta





Scriam la începutul săptămânii că întocmirea unei strategii de dezvoltare este o condiție principală pentru a putea accesa fonduri europene în următorii șapte ani, fiind propriu-zis o condiție impusă de UE în acest sens, prin care determină administrațiile locale să lucreze organizat, după un plan. Consiliul Județean a dat marți startul întocmirii acestui amplu document, iar acum iată că a venit rândul Primăriei Municipiului Arad pentru a trece la treabă.
Marți, Consiliul Județean Arad a semnat contractul pentru elaborarea a trei strategii: una generală și două sectoriale (pe cultură și eficiență energetică), principala firmă care a câștigat licitația fiind Romactiv Business Consulting, iar cea secundară Civitta, costurile pentru munca depusă de angajații acestora (aprox. 500.000 lei) fiind acoperite din fonduri europene. Primăria Arad va beneficia și ea de fonduri europene pentru proiectul ei separat, numit „Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Arad”, iar firma responsabilă pentru acest document este tot Civitta.
Spre deosebire de Consiliul Județean, a cărui președinte Iustin Cionca a anunțat că primul pas va fi o întâlnire cu toți primarii din județ pentru a afla direct de la ei planurile pe perioada 2021-2027, Primăria face sondaje online. În acest sens, a emis astăzi două chestionare, unul care se adresează mediului de afaceri arădean și altul care se adresează cetățenilor. În cazul Primăriei, este vorba mai exact de o actualizare a strategiei deja existente, demers inclus în proiectul european „Planificare strategică eficientă și implementare de soluții electronice pentru reducerea birocrației”. Din totalul de 396.716,61 lei pe care îi primește Civitta pentru contribuția adusă la proiect, pentru actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Arad, va primi 70.000 lei (+TVA).
Arădenii, invitați să își dea cu părerea și să ofere sfaturi
După cum spuneam, o importantă parte a acestei reactualizări o reprezintă opinia locuitorilor orașului, astfel că aceștia sunt invitați să participe la un sondaj. Fiecare chestionar conține mai multe întrebări cheie, a căror răspunsuri vor ajuta firma de consultanță Civitta în momentul elaborării strategiei de dezvoltare a Aradului. „Interesul echipei de proiect este de a contura o imagine de ansamblu reală a dinamicii dezvoltării municipiului Arad și de a identifica provocările de dezvoltare relevante și actuale”, se specifică la începutul chestionarelor.
Chestionarele se completează sub anonimat, astfel că oricine poate răspunde întrebărilor cu sinceritate, fără teama că ar supăra pe cineva.
Pentru a răspunde la cele 12 întrebări din chestionarul destinat cetățenilor, accesați ACEST link.
Pentru a răspunde la cele 9 întrebări din chestionarul destinat mediului de afaceri, accesați ACEST link.
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.