marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    O stradă din municipiu va purta numele unuia dintre cei mai îndrăgiți primari ai Aradului

    de Raluca Medeleanu | 16 decembrie 2020, 9:20 AM | Administraţie | Știri Arad

    3

    Consilierii locali municipali vor supune la vot în ședința de vineri, 18 decembrie, un proiect de hotărâre ce prevede denumirea a trei străzi din cartierul Cadaș al municipiului Arad, iar una dintre ele ar urma să poarte numele lui Cristian Moisescu, fost primar al Aradului.

    Cele trei străzi fac parte dintr-un teren proprietate privată, adiacent străzii Rozmarinului din Cadaș, în proximitatea Mureșelului Mort, a cărui Plan Urbanistic Zonal a fost aprobat de consilieri în această vară.

    Cristian Moisescu a fost considerat de mulți arădeni ca fiind cel mai îndrăgit primar al municipiului Arad, ocupând funcția de conducere în perioada 1992-1996, din partea Alianței Civice. Acesta era extrem de modest, fiind adesea văzut plimbându-se prin oraș pe bicicletă.

    S-a născut în 9 iulie 1947 la Arad și a murit în 7 ianuarie 2016, la vârsta de 69 de ani, tot la Arad, î urma unor grave probleme cardiace. A urmat Facultatea de Filologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, secția engleză–română, unde a obținut apoi și doctoratul în filologie. Între 1972-1989 a predat limba engleză la Liceul nr. 4 din Arad, iar între 1990-1992 la Liceul „Elena Ghiba Birta”. Ulterior a devenit lector universitar la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Da,corect…pe strada Marului i-as decerna numele!Si apoi strada Ineului sa revina la initial!Cel mai slab primar aradean,all time….Nici o treaba nu a avut cu necesitatile cotidiene,nici macar voalat..Atat de dezavuat incat ar fi fost in stare sa desfiinteze Splaiul Praporgescu,doar ca sa nu fie deranjat….RIP!

      +1 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    3 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.