marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Bulgaria prelungește anul școlar pentru cei mici

    de Special Arad | 2 decembrie 2020, 8:09 AM | Educaţie | Internaţional

    0

    Printr-un ordin al ministrului bulgar al educației, calendarul anului școlar se modifică. Copiii din clasa I-a până in clasa a III-a vor termina școala pe 23 iunie 2021, iar restul – pe 30 iunie. Conform prevederilor actuale, anul școlar pentru cei mici (clasele 1-3) urma să se încheie pe 7 iunie, ultima săptămână fiind stabilită pentru „activități de proiect”, relatează Duma, citată de Rador.

    Odată cu noul ordin, anul școlar se va încheia la data de 23 iunie, ultimele două săptămâni vor fi fără școală și vor fi utilizate pentru „măsuri compensatorii, activități de interes sau sprijin general, inclusiv instruire într-un mediu electronic”, iar timpul pentru utilizarea acestora va fi determinat printr-o decizie a școlii respective. Elevii din clasele 4-11 vor termina al doilea trimestru la data de 30 iunie 2021. Aceasta înseamnă că cei înscriși în clasele 4, 5 și 6 vor avea două săptămâni în plus, care vor fi folosite și ca măsuri compensatorii și vor fi fără ore. Elevii de clasa a XII-a vor încheia anul școlar la data de 14 mai, conform programării. Clasele pentru pregătire profesională în clasa a X-a și a XI-a vor învăța până pe 14 iulie, iar aceste clase a XI-a, învățământ dual – până pe 28 iulie.

    Citește continuarea pe Hotnews.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.