Kievul se pregăteşte să închidă robinetul cu gaze al ruşilor





Rada de la Kiev analizează astăzi un proiect de lege privind declararea stării de urgenţă în sectorul energetic, care va obliga companiile din domeniu să-şi ignore contractele şi să urmeze dispoziţiile guvernului. Proiectul de lege a fost aprobat de guvern şi vine în contextul în care Rusia a sistat exporturile de gaze pentru Ucraina, dar continuă să folosească gazoductele ucrainene pentru a-şi onora livrările către Europa Centrală şi de Vest.
La 16 iunie, compania naţională de gaze a Rusiei, Gazprom, a sistat exporturile pentru Ucraina, în baza unui litigiu care durează de ani buni şi a unei datorii de câteva miliarde de euro. Două zile mai târziu, Guvernul de la Kiev aviza un proiect privind instituirea stării de urgenţă în sectorul energetic. Principalele puncte ale planului, dădeau asigurări guvernanţii de la Kiev, erau economisirea energiei şi înlocuirea gazelor naturale cu resurse alternative. Starea de urgenţă permite însă Kievului să decidă în orice moment să nu-şi mai pună reţeaua de gazoducte la dispoziţia ruşilor, indiferent de contractele dintre Gazprom şi Naftogaz. O altă posibilitate este ca ucrainenii să-şi păstreze pentru ei o parte din gazele care le tranzitează ţara pentru a ajunge în ţări precum Ungaria, Cehia, Austria şi Serbia, însă autorităţile de la Kiev au repetat că nu vor apela la niciuna dintre aceste variante. În paralel cu documentul privind declararea stării de urgenţă, guvernanţii au înaintat parlamentului şi un proiect de lege privind eliberarea de autorizaţii pentru companii americane şi europene în vederea „modernizării şi operării a reţelei de gazoducte şi a facilităţilor de stocare a gazelor naturale”.
Sursa: Adevărul
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)