marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Medalie de argint pentru un atlet al CSU Arad. Dubla campioană Roxana Bîrcă nu mai reprezintă clubul lui Ovidiu Șerban

    de Dan Lazăr | 2 martie 2020, 7:50 AM | Sport

    0

    Finala Campionatului Naţional indoor, găzduit de sala de atletism „Ioan Soter” din Complexul Naţional „Lia Manoliu” din Bucureşti, a prilejuit sportivului Nicolae Marian Coman (legitimat la CSU Arad și CSM Craiova) cucerirea titlului de vicecampion național. Coman a încheiat cursa de 1.500 de metri cu timpul de 3:52.96, fiind depășit doar de către Adrian Garcea (CS Pandurii Tg. Jiu – timp 3:48.84).

    Fosta atletă legitimată anul trecut la CSU Arad (președinte Ovidiu Șerban) și prezentă în Top 10 al anului 2019 în județul Arad, Roxana Elisabeta Bîrca (CSA Steaua) s-a impus la 3.000 m, după ce în prima zi a reuniunii din weekend câştigase şi la 1.500 metri.

    coman atletism

    Gag, doar pe locul secund
    Arădeanul Andrei Marius Gag, în prezent legitimat la CSM Bucureşti, a încheiat pe locul secund concursul de aruncarea greutății, cu o performanță ce a măsurat 19,44 metri. Gag a bifat astfel primul concurs din acest sezon.

    „Speram să arunc mai bine, să mă mișc mai bine, dar având în vedere că vin după o accidentare, a fost destul de bine. Nu a fost rezultatul dorit, dar vin după o perioadă de cinci săptămâni de pauză. Pentru mine urmează o perioadă de pregătire, iar apoi competițiile în aer liber. Dacă voi fi 100% sănătos, cu siguranță realiza baremul pentru Tokyo!”, a spus, la final, Andrei Gag.

    50 de ani
    Acum 50 de ani, mai precis între 14-15 februarie 1970, sala de atletism din complexul sportiv bucureștean „23 august”, actual CSNB „Lia Manoliu”, găzduia prima ediție a Campionatelor Naționale indoor rezervate seniorilor.

    Printre câștigătorii ediției inaugurale, regăsim nume de marcă ale atletismului românesc. La doi ani după ce devenea campioană olimpică, la săritura în lungime, Viorica Viscopoleanu (Steaua) se urca pe prima treaptă a podiumului de premiere național la această probă, iar rapidista Valeria Bufanu reușea aceeași performanță la 50 mg, cu doi ani înaintea Jocurilor de la Munchen, din 1972, unde cucerea medalia de argint.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.