Primăria a achiziționat un tomograf cu ajutorul căruia se vor scana copacii pentru a identifica defectele existente în interiorul acestora





Comunicat. Tomograful realizează 3 tipuri de scanări, și anume, o scanare sonică, una electrică și una dimensională. În urma acestor scanări un soft specializat realizează structura copacului, indicând defectele constatate. În urma acestor măsurători se va determina gradul de sănătate interioară a copacului la momentul scanării și, totodată, va proiecta o evoluție în timp a defectelor existente.
Aparatul a costat 157.000 lei aprox 28.000 euro fără TVA.
La ora actuală, aparatul este cel mai performant existent pe piață și cel mai important lucru este că folosește o metoda de determinare non-invazivă, determinările realizându-se fără a afecta integritatea copacilor.
„Am decis să achiziționăm acest aparat pentru a avea o imagine cât mai clară și justificată prvind starea de sănătate a copacilor din orașul nostru, deoarece îmi doresc un oraș verde și frumos”, a declarat primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)