marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Olimpiada Națională de Tehnologia Informației va avea loc la Arad în această săptămână

    de Tomck@t | 14 mai 2019, 1:55 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

    0

    325 de elevi din toată țara urmează să participe la ediția din acest an a Olimpiadei Naționale de Tehnologia Informației, care va avea loc la Arad între 15 și 19 mai.

    Olimpiada se adresează elevilor din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a și are două secțiuni, TIC (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor) și C# (numit și „C Sharp” – un limbaj de programare conceput de Microsoft, un derivat al limbajului de programare C++).

    Probele de concurs se vor desfășura vineri, 17 mai, între orele 9:00 și 14:00, la Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Universitatea „Aurel Vlaicu” și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”.

    Din Arad, participă la Olimpiadă cinci elevi, patru de la Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” și unul singur de la Colegiul Național „Moise Nicoară”.

    Deschiderea oficială va avea loc joi, 16 mai, de la ora 17, la Filarmonica de Stat Arad. Tot aici, ca parte din programul Olimpiadei, elevii se vor întâlni cu scriitori arădeni și vor participa la un concert al Filarmonicii de Stat Arad pe data de 18 mai, o zi în care, de asemenea, cei nemulțumiți își vor putea depune contestațiile, după care vor face un tur de vizitare a orașului.

    Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 19 mai, între orele 9:00 și 11:00.

    Alături de elevi, vor veni la Arad și 43 de profesori însoțitori și 36 de membri ai comisiei centrale de evaluare, aceștia din urmă desfășurându-și activitatea la Colegiul Național „Moise Nicoară”.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.