marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Ce trebuie să știm despre smartphone-urile dual SIM?

    de Special Arad | 19 februarie 2018, 10:46 AM | IT | Utile

    0

    Telefoanele inteligente dual SIM încep să apară în număr tot mai mare și în Europa. Pe piața asiatică (în special chineză) acest tip de telefoane sunt foarte populare. Acestea vă permit să profitați de două cartele SIM, pentru a beneficia de mai multe facilități.

    Dar de ce să folosiți un smartphone dual SIM și cum funcționează?

    Ce este un smartphone dual SIM?

    După cum sugerează și numele, este un telefon care vă permite să utilizați două cartele SIM. Deci aveți două linii cu două numere de telefon și două abonamente diferite. Desigur, dacă aveți doar un singur abonament și ați ales un smartphone dual SIM, acesta va funcționa normal. Utilizatorii pot folosi slotul SIM 2 pentru a pune un card microSD pentru a extinde capacitatea de stocare până la 256 GB.

    Acestea este un sistem foarte practic pentru producători care pot economisi spațiu și pot oferi telefoane mai subțiri. Dacă optați pentru un smartphone recent dual SIM, nu va trebui să întâmpinați dificultăți. În general, ambele SIM-uri sunt active în același timp și pot primi apeluri sau pot transfera date în timp ce unul sau cealalt este în uz, dar există și alte sisteme diferite.

    De ce să utilizați un smartphone dual SIM?

    În țările asiatice, aproape toată lumea utilizează un smartphone dual SIM. În Europa, această tendință este mult mai puțin răspândită, chiar dacă în ultimii ani există tot mai multe dispozitive de acest tip. Operatorii de telefonie nu oferă întodeauna ceia ce dorim, cel puțin la un preț rezonabil.

    În plus, calitatea rețelei, semnalul nu este neapărat același peste tot, iar prețul apelurilor și al transferului de date diferă de la un operator la altul. Deci, cu două SIM-uri puteți să vă optimizați cheltuielile și calitatea serviciului. Cu un smartphone dual SIM puteți utiliza o linie profesională și o linie privată pe același aparat.

    Ce smartphone să alegeți?

    Pentru a putea utiliza două cartele SIM, aveți nevoie de un smartphone dual SIM, iar vestea bună este că pe piața din România sunt din ce în ce mai multe. Mulți producători oferă acum smartphone-uri dual SIM. Și aici producătorul numărul unu mondial, Samsung, este în poll-position, cu o ofertă variată de astfel de telefoane pentru toate buzunarele și pentru toate gusturile.

    Dual SIM: ce pachet să alegeți?

    Cine pune două cartele SIM în același telefon are două pachete separate de servicii. Dacă majoritatea utilizatorilor de smartphone dual SIM au ales acest sistem pentru a crea o linie personală și o linie de afaceri în același telefon, alți au optat pentru acest sistem doar pentru a utiliza două rețele diferite.

    Puteți verifica modul în care se comportă cele două rețele dacă sunteți într-un loc în care acoperirea nu este întotdeauna de top și doriți să testați care este cel mai bun operator sau care este cel care oferă cele mai bune rate de transfer de date. Sunt locuri unde un operator are o mai bună acoperire, dar și viceversa este valabilă.

    Pot utiliza două cartele SIM de la doi operatori diferiți?

    La această întrebare răspunsul este da, dar nu întotdeauna. Desigur, dacă vă cumpărați smartphone-ul deblocat, puteți utiliza două cartele SIM de la doi operatori diferiți. Dar dacă l-ați cumpărat cu anumite condiții și unele limitări, atunci acesta va accepta cartele SIM numai de la operatorul care v-a vândut telefonul.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.