Accident în direct în intersecția „morții”: Pădurii-Bodrogului-Dorobanți (VIDEO)





Știri Arad. Intersecția dintre strada Pădurii și Calea Bodrogului, respectiv Strada Dorobanți, face victime săptămânal. În unele dintre cazuri, victimele acestor accidente ajung în stare foarte gravă la spital, iar uneori se ajunge chiar și la decese. Alteori vorbim despre simple tamponări.
Astfel, în urmă cu două zile, în jurul orei 15:40, camerele de supraveghere din stația peco Aral aflată pe strada Dorobanți, colt cu strada Pădurii, au surprins un nou accident. Vorbim de această data despre o tamponare între două autoturisme. Unul dintre acestea intra în intersecție de pe Calea Bodrogului și se îndrepta spre strada Dorobanți, în vreme ce al doilea traversa intersecția pe strada Pădurii. Dacă este să analizăm acest caz după semnele de circulație aflate în această intersecție, vina pare să fie a șoferului care venea de pe Calea Bodrogului, deoarece acesta avea indicatorul „Oprire (STOP)”, în vreme ce șoferul care circula pe strada Pădurii avea prioritate. Cu atât mai mult cu cât, tot de pe Calea Dorobanților, ieșea un camion, dar șoferul acestuia a procedat corect și a oprit în locul cu vizibiltate maximă.
Ei bine, dacă în cazul explicat mai sus lucrurile sunt destul de clare, haideți să vedem ce s-a întâmplat în accidentul produs în noaptea zilei de 24 martie. În urma acestui accident, trei tineri au ajuns la spital, doi dintre aceștia, o fată și un băiat, fiind în stare foarte gravă, iar unul (șoferul) era conștient și cooperant, potrivit medicilor. În noaptea accidentului, medicii erau rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale fetei, dar la mai puțin de patru ore de la accident, bărbatul a fost cel care a decedat. Din păcate, fata, nici astăzi, la mai bine de două săptămâni de la producerea accidentului, nu și-a revenit, fiind ținută în viață numai cu ajutorul aparatelor medicale.
În cazul acestui accident lucrurile au fost, dacă ne luăm după semnele de circulație instalate în această intersecție, la fel de clare. Totuși, la intrarea în intersecție de pe Calea Bodrogului anumiți șoferi ar spune că au de-a face cu o anomalie. La aproximativ 50 de metri înainte de intersecție, pe sensul de mers dinspre Aeroportul Arad spre strada Pădurii, există montat un indicator de tip „Drum cu prioritate”. Ei bine, după 50 de metri, pe stâlpul care susține semaforul de la intrarea în intersecție, stă montat indicatorul „Oprire (STOP)”. Potrivit legii, cele două indicatoare despre care vorbim sunt montate perfect legal, deoarece semnificația indicatorului „Drum cu prioritate” încetează, așa cum spune legea, în prima intersecție. Ați spune că prima intersecție este cea cu strada Pădurii, dar nu este așa. Prima intersecție este de fapt ieșirea din parcarea Cimitirului „Pomenirea”. Deci, șoferii care circulă pe Calea Bodrogului au prioritate față de cei care ies din parcarea cimitirului, iar după o distanță de aproximativ 5 metri, la intrarea în intersecția cu strada Pădurii, trebuie să respecte semnalul semaforului sau, dacă acesta nu funcționează (n.red – iar acesta funcționează pe culoarea galben intermintent de săptămâni bune), să respecte semnificația indicatorului „Oprire (STOP)”.
Așadar, dacă din punct de vedere al legislației rutiere lucrurile sunt clare, haideți să facem un exercițiu de imaginație. De pe autostradă, într-o noapte, coboară un autoturism al cărui șofer nu este din Arad, deci nu cunoaște drumurile și intersecțiile din Arad. Ei bine, șoferul vede că se apropie de o intersecție semaforizată al cărei semafor funcționează pe culoarea galben intermitent. Totodată, vede că la 50 de metri de intersecție este poziționat indicatorul „Drum cu prioritate”. Așadar, consideră că în următoarea intersecție el va avea prioritate, fiindcă el nu are de unde să știe că imediat înainte de intersecție există și o ieșire dintr-o parcare a cimitirului, deci probabil că nu va opri la intrarea în intersecție. Nu spunem că e normal ceea ce ar urma să facă șoferul, adică să intre în intersecție fără să reducă viteza și chiar să respecte semnificația indicatorului „Oprire (STOP)”, dar nu putem exclude această supoziție. Iar multele accidente produse în această intersecție, într-un mod aproape identic, întărește ceea ce am explicat mai sus.
În final, ca niște cetățeni responsabili ce suntem, facem un apel către Comisia de sistematizare a traficului din municipiul Arad și Poliția Rutieră să regândească sistemul de semnalizare rutieră din intersecția respectivă și de pe Calea Bodrogului și să găsească o soluție prin care aceste accidente să poată fi evitate.
Comentariile portalului
din pacate nu este doar o poveste…este cosmarul realitatii in care ne regasim foarte multi…
Parasca a fost profesor pentru sute, poate chiar mii de politisti din intreaga lume. Ce cauta el in politica?
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)