marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Emerich Jenei vine la Șiria. „Va fi numit cetățean de onoare al comunei Șiria”

    de Lucian Dănilă | 30 martie 2017, 4:40 PM | Sport

    0

    Primarul comunei Șiria, Valentin Bot, a ținut să participe la conferința de presă săptămânală pe care o organizează clubul UTA. În calitate de gazdă e grupării arădene, primarul din Șiria a dorit să facă un anunț.

    „Astăzi are loc o ședință de Consiliu Local la Șiria. Va fi votat în această ședință proiectul de hotărâre prin care, duminică, îi vom acorda lui Emerich Jenei titlul de «Cetăţean de Onoare» al comunei noastre. Îl aşteptăm la meci, iar în pauză îi vom decerna acest titlu, în prezenţa suporterilor echipei UTA. Este unul dintre cei mai mari oameni de fotbal din România, merită acest titlu. În urmă cu câteva zile a împlinit o frumoasă vârstă, 80 de ani”, spune Valentin Bot.

    Emerich Jenei este născut în județul Arad, în localitatea Agrișu Mare. A evoluat la juniorii și seniorii echipei UTA, dar s-a consacrat ca fotbalist la CCA-Steaua București și la echipa națională. În 1986 a fost antrenorul care a condus Steaua spre cucerirea Cupei Campionilor Europeni, cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc, „una imposibilă în zilele noastre”, a completat primarul Bot.

    Deși nu are o legătură directă cu Șiria, Emerich Jenei avea rude apropiate la Pâncota și trecea foarte des prin Șiria în perioada adolescenței.

     

    „Mi-a fost antrenor de două ori la Steaua. Cu el am debutat la Steaua în 1993, și apoi l-am mai avut antrenor și în 1999, dar și selecționer la Euro 2000. Este un om și a fost un antrenor extraordinar, cu care am comunicat foarte bine. Mă bucur să-l revăd după atâția ani și îi doresc sănătate” (Laurențiu Roșu – antrenor UTA)

     

    Roșu a evoluat în două dintre cele patru meciuri pe care le-a disputat România la Euro 2000. În meciul cu Portugalia (scor 0-1), a intrat în locul lui Adrian Ilie în minutul 78. Apoi a evoluat din minutul 68, când l-a înlocuit pe Gâlcă, în victoria istorică, scor 3-2, cu Anglia, meci în urma căruia România s-a calificat în sferturile de finală unde a pierdut în fața Italiei, scor 0-2.

    Emerich Jenei este primul selecționer al României care a reușit atât calificarea în premieră din grupele unui Campionat Mondial, în 1990 în Italia, dar și calificarea în premieră din grupele unui Campionat European, la Euro 2000.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.