Călătoria existențială a celor „Trei surori” de la Teatrul de Artă Deva la Festivalul Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”





Cea mai recentă producție a Teatrului de Artă Deva, spectacolul „Trei surori”, în regia lui Constantin Podu, este invitată în cadrul Festivalului Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”, din Bistrița. După mai puțin de o lună de la premieră (15 septembrie 2016), spectacolul a „călătorit” la Teatrul de Vest Reșița (9 septembrie), iar acum, la sfârșit de toamnă, într-o atmosferă cehoviană specifică piesei de teatru, cele trei surori (Angelica Lisa, Cristina Lazăr și Teodora Voineagu) pornesc spre nord, la Bistrița, împreună cu scenograful spectacolului și directorul Teatrului de Artă Deva, Mihai Panaitescu (Verșinin), Alexandra Podu, Alexandru Dobrița, Petrisor Diamantu, Ionut Ghiorghe, Vlad Ianus, Mihai Feier, Isabela Hasa și Mircea Rotaru.
Reprezentația spectacolului va avea loc pe data de 30 noiembrie, ora 18:00, la Palatul Culturii (Sala mare de spectacole) din Bistrița.
Un text dramatic cunoscut în toate colțurile lumii, „Trei Surori” de A.P. Cehov este o premieră și un nou început pentru Teatrul de Artă Deva. O poveste în care personajele experimentează câte puțin din toate, de la dramă la poezie, la filozofie: căutări psihologice, vise neîndemplinite, ieșirea din zona de confort, motivația de a trăi, absurditatea condiției umane sau descoperirea sensului vieții. Și oricât de teatrală ar părea povestea, rămâne mereu actuală și trăiește și în sufletele noastre, ale oamenilor de aici și de acum, ale contemporanilor: Drama de a rămâne blocați în rutina vieții sau drama de a rămâne în orașul de provincie, frica de involuție, lipsa cunoașterii, iluzia fericirii, munca ca soluție. Acestea sunt doar câteva din trăirile și întrebările personajelor, regăsite printre petrecerile cu soldații, printre bătăile de vânt care golesc copacii de frunze și îi pregătesc pentru gerul iernii.
Mai multe despre surpriza teatrală pregătită de echipa spectacolului „Trei surori” veți putea afla, vedea și simți pe propria piele în ultima zi a lui noiembrie, la Palatul Culturii din Bistrița.
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.