Ovidiu Marian – în arest la domiciliu pentru mita de 300.000 euro!





Titlu principal (18.02.2016): Ovidiu Marian, acuzat de trafic de influenţă! L-ar fi mituit cu 300.000 euro pe fostul vicepreşedinte al ASF, Daniel George Tudor
Știri Arad. Fostul secretar general al Senatului, Ovidiu Marian, a fost convocat, joi, la Direcția Națională Anticorupție, scrie antena3.ro.
UPDATE 20:30 – Reținerea de către DNA al fostului președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, George Daniel Tudor, este în strânsă legătură cu audierea lui Ovidiu Marian
Procurorii DNA au cerut astăzi (joi) ministrului Justiţiei să sesizeze Senatul în vederea ridicării imunităţii soţiei lui Daniel George Tudor, fostul şef al Asigurărilor, senatoarea Anca Doina Tudor, suspectă în dosarul Carpatica, scrie ADEVĂRUL.
Ovidiu Marian a fost pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă.
În acest caz, DNA l-a reţinut pentru luare de mită pe Daniel George Tudor, la data faptei preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Soţia acestuia, Doina Anca Tudor, senator în cadrul Senatului României, la data săvârşirii faptelor, este suspectată de complicitate la luare de mită.
Anchetatorii precizează că, în perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Daniel George Tudor, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective (denunţător în cauză), prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.
Această sumă de bani i-ar fi fost remisă lui Tudor în trei tranşe de câte 100.000 de euro. Prima tranşă ar fi primit-o în mod direct, iar următoarele două tranşe în mod indirect, prin intermediul soţiei sale Doina Anca Tudor, senator în Parlamentul României.
Procurorii precizează că soţia lui Tudor ştia, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.
„De precizat este faptul că, iniţial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, suma de 3 milioane de euro”, spun anchetatorii. După ce ar fi primit respectivele sume de bani, pe 26 aprilie 2013, Daniel George Tudor ar fi emis o decizie prin care s-ar fi ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi ar fi impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii.
Pe 19 februarie 2016, Daniel George Tudor va fi dus în faţa instanţei Curţii Supreme cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Şi Ovidiu Marian va fi dus în faţa aceleaşi instanţei, magistraţii cerând arestarea la domiciliu pentru 30 de zile, potrivit adevarul.ro.
Ovidiu Marian a fost secretar general al Senatului în perioada 20 decembrie 2012 — 29 ianuarie 2014. El a mai fost citat de procurorii anticorupție în anul 2012, într-un dosar în care a fost implicată Patricia Bala, avocat în Baroul Constituțional Arad, și fina fostului secretar general al Senatului, potrivit Realitatea TV. Acesta a fost citat ca martor, iar în fața oamenilor legii a susținut că nu a luat legătura cu fina sa de zece ani.
UPDATE 2:
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri seara ca Daniel George Tudor, fost președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), și Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, să fie cercetați de DNA în arest la domiciliu, în dosarul de corupție în care este implicată și senatoarea Doina Anca Tudor, notează Agerpres.
Decizia nu este însă definitivă.
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.