Primăria anunță începerea licitației pentru reabilitarea Unității Militare din Gai





Primăria Municipiului Arad a lansat licitația publică pentru proiectul de reabilitare a Unității Militare din Gai, investiție care va fi realizată din bugetul Municipiului Arad. Militarii vor primi din partea orașului o nouă cazarmă amenajată “la cheie” pentru a elibera Cetatea Aradului în vederea introducerii obiectivului de patrimoniu în circuitul turistic și civil.
Anunțul licitației publice pentru achiziția de servicii de proiectare în vederea reabilitării UM Gai și a realizării rețelelor de utilități aferente a fost publicat miercuri după amiaza în sistemul electronic de achiziții publice, termenul de depunere a ofertelor fiind 21 decembrie. Elaborarea proiectelor tehnice si a documentației privind detaliile de executie pentru construirea de clădiri noi si reabilitarea clădirilor existente în cadrul Unității Militare din zona Gai, în conformitate cu cerințele specifice ale Ministerului Apărării Naționale este etapa premergătoare lucrărilor efective. Valoarea totală estimată a investițiilor care vor fi realizate de Municipiul Arad pentru amenajarea UM Gai este de aproximativ 8 milioane Euro.
Acordul privind condițiile de transfer a Cetății către Municipiul Arad a fost încheiat în anul 2010 și a fost reglementat prin Hotărâre de Guvern (HG 1100/2010 privind reglementarea situaţiei juridice a unor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale) dar punerea în aplicare a fost tergiversată mult timp de la nivelul conducerii Ministerului, deși Municipiul Arad și-a îndeplinit obligațiile asumate conform calendarului stabilit.
Comentariile portalului
E o cronica superba, Sadoveanu ar fi invidios, dar, cum ar fi ca voi, jurnalistii, expertii in comunicare si identificate a stirilor adevarate sau false, sa va asumati raspunderea pentru (...)
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)