Angela Hanc prezintă expoziția „Grădina lui Efrem”





Complexul Muzeal Arad vă invită la vernisajul expoziţiei-eveniment GRĂDINA LUI EFREM, care va avea loc joi, 5 noiembrie, ora 18.00, la sala Ovidiu Maitec a Muzeului de Artă Arad. Vernisajul se va deschide în prezenţa artistei Angela Hanc, expoziţia fiind prezentată de criticul de artă Doina Mândru (Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia).
„Expoziția este gândită pentru un spațiu prestabilit, unde aranjarea lucrărilor ține seama de ierarhizarea grădinii paradiziace (împrejmuirea, grădina drepților, Raiul slăviților) al cărei corespondent în spațiul fizic este biserica cu structura sa tripartită (pronaos, naos, altar)” – Adriana Pantazi, muzeograf
Curatorul expoziţiei este Adriana Pantazi, muzeograf la Muzeul de Artă Arad.
Expoziţia poate fi vizitată până în 29 noiembrie a.c.
Aflată la a doua expoziție în Muzeul de Artă (Iconografii, octombrie 2012), Angela Hanc propune de astă dată un demers de atelier dezvoltat din interpretarea picturală a unui scrieri patristice din secolul IV.
Grădina lui Efrem. Transcrieri picturale după Imnele Raiului de Sfântul Efrem Sirianul este o selecție de imagini-cheie ordonate narativ pe baza textului-suport.
Expoziția este gândită pentru un spațiu prestabilit, unde aranjarea lucrărilor ține seama de ierarhizarea grădinii paradiziace (împrejmuirea, grădina drepților, Raiul slăviților) al cărei corespondent în spațiul fizic este biserica cu structura sa tripartită (pronaos, naos, altar).
Demersul iconografic alternează o pictură de inspirație religioasă, marcată de principiile realizării icoanei, unde artista a inserat text citat sau propriu-i gând, cu studii care rețin elemente arhitectonice ori impresii de moment asupra diferitelor flori și plante. Dincolo de impactul vizual imediat, transpunerea viziunii literare în construcție picturală îndeamnă la exerciții de imaginație centrate pe conceptul abstract de Rai.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)