A murit cu zile! Un întreg cartier din Arad îl plânge (FOTO)





Recunosc că titlul e oarecum forțat. El inspiră o tragedie, una cu care cititorul din întreaga lume pactizează imediat. Cele mai citite articole din presa mondială sunt despre moarte. Am profitat oarecum de acest lucru pentru că știu că dacă scriam încă din titlu că fotbalul a murit în cartierul Sânicolaul Mic nu ar fi interesat pe foarte multă lume, așa cum nu a interesat pe nimeni să ajute echipa Banatul, echipa cartierului, să nu se desființeze.
Fotografia cu care am ilustrat articolul nu este nici ea departe de adevăr. Fotbalul în cartierul Sânicolaul Mic a murit chiar lângă cimitir, pentru că acolo este arena pe care își desfășura jocurile Banatul. Ironia sorții face ca fotbalul să nu aibă parte nici măcar de funeralii, și nici de un loc în acel cimitir…
Arena din cartierul arădean este una relativ nouă, una modernizată în urmă cu câțiva ani, una care trebuia să fie destinată oamenilor din acest cartier. După ce a fost refăcută, unii s-au făcut stăpâni ca și pe propria plantație. Directori din Primărie, precum Ignat sau Dugăeșescu – ambii de la Direcția Baze Sportive, veneau la Sânicolaul precum în grădina lor, cu directive și atât, fără ca cineva să aibă voie măcar o vorbă să le spună. Ei au devenit stăpânii, mai ales acest Marin Dugăeșescu, un personaj despre care am mai scris și cu alte ocazii.
Cei de la Banatul trebuiau să plătească câte 800 de lei pentru fiecare meci disputat pe această arenă, meciuri considerate „acasă”, dar și câte 200 de lei pentru fiecare oră de antrenament. La un moment dat, s-a vorbit despre un protocol conform căruia cei din cartier să poată folosi terenul timp de două ore pe zi gratuit. Pe acest lucru s-au bazat și Peti Barb și cei care se ocupau de destinele clubului Banatul. Nu a fost deloc așa. Zilele trecute, Marin Dugăeșescu le-a prezentat o factură astronomică, una pe care evident că cei de la Banatul nu o pot plăti. Astfel, cu câteva zile înainte de startul campionatului, echipa s-a desființat, iar „țintarul” Ligii a 4-a a fost refăcut complet.
Ne întrebăm noi: pentru ce au fost renovate atâtea arene de fotbal în Arad? Chiar primarul Falcă, cel pe care cei de la Sânicolau Mic îl absolvă de orice vină, se laudă pe contul său personal de facebook cu construirea mai multor baze de sport. Nu spune nimic de demolarea altora, dar în fine…
Păi bine, domnule primar, de construit le-ați construit, dar pentru cine? Pentru câinele care stă în spatele lacătului închis de la arena din Sânicolaul Mic? Pentru ca atunci când unele femei de 40-50 de ani din cartier doresc să alerge să li se spună răspicat că nu au voie să intre în incintă? Pentru copiii care se duc câteodată să se joace cu mingea și li se transmite că nu au voie să calce iarba? Pentru ca atunci când cei de la UTA doresc să joace un joc amical pe acea arenă să li se interzică pentru că nu au făcut cerere cu 48 de ore înainte?
Gheorghe Falcă spune că nu are nicio vină, dar ca primar ne întrebăm de ce păstrează asemenea oameni în funcții de directori? Nu vă este destul de clar că în loc să fie dedicați sportului, ei interzic practicarea acestuia? Cine îi ține în brațe pe acești Ignat și Dugăeșescu. Nu credem că dacă Gheorghe Falcă dorea să îi elibereze din funcție nu reușea acest lucru. A eliminat el mai grei, oameni ca Ioțcu, ca Dorel Popa (n.r. fie-i țărâna ușoară), ca alții… Nu se împiedica el de un Ignat sau de un Dugăeșescu… dar probabil interesul era mult prea mic…
Falcă chiar comentează mai jos la postarea prin care Alex Barb, fiul lui Peti Barb, anunță practic „decesul” grupării Banatul Sânicolaul Mic.
Iar cuvintele din titlu care spun că un întreg cartier îl plânge, sunt mai mult decât adevărate. În aceste zile au plâns mulți. Primul a fost Peti Barb atunci când a retras echipa din campionat. Au urmat jucătorii, dar mai ales copiii, acei copii care anul trecut au încheiat campionatul județean pe locul al 2-lea…
Fotbalul la Sânicolaul Mic a murit cu zile…
Banatul era cel mai vechi club în viață din fotbalul arădean. A fost înființat în 1923… A murit în 2015…
VEZI ANUNȚUL DESFIINȚĂRII CLUBULUI BANATUL, DAR ȘI COMENTARIILE LUI GHEORGHE FALCĂ MAI JOS
Comentariile portalului
din pacate nu este doar o poveste…este cosmarul realitatii in care ne regasim foarte multi…
Parasca a fost profesor pentru sute, poate chiar mii de politisti din intreaga lume. Ce cauta el in politica?
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)