Pepsi renunță la aspartam, în timp ce vânzările Coca-Cola scad





Cum bine comentează Digi 24, Aspartamul dăunează grav afacerilor.
Pepsi a anunțat că renunţă la renumitul îndulcitor pentru că cei mai mulți consumatori se tem de efectele lui asupra sănătăţii și acest lucru s-a văzut pe vânzări.
Eliminarea aspartamului va începe pe piaţa americană – substanța va fi eliminată din Pepsi light dar mişcarea pune presiune şi pe Coca-Cola. Vânzările de Pepsi dietetic au scăzut anul trecut cu cinci procente în vreme ce Coca-Cola dietetică a pierdut aproape 7% din vânzări.
Pepsi va înlocui îndulcitorul cu substanţa Sucralose, despre care criticii spun că nu rezolvă problema fiindcă e la fel de periculoasă ca aspartamul. Dar ar putea rezolva problema de imagine. Vicepreședintele Pepsi spune că aspartamul e motivul principal pentru care clienții nu mai cumpără Pepsi light.
Înlocuirea lui cu o substanță la fel de criticată, dar mai puţin cunoscută poate fi mai degrabă o mişcare de marketing. Eticheta cu anunţul „nu conţine aspartam” e o încercare de a revitaliza vânzările Pepsi, iar Coca-Cola e forţată să aplice aceeaşi strategie pentru a nu-şi pierde clienţii în favoarea celui mai mare rival.
Vânzările Coca-Cola scad în România, dar campania „sănătoasă” continuă
România este una dintre ţările în care vânzările Coca-Cola au scăzut puternic în ultimii ani. Şi totuşi, compania americană refuză orice schimbare de strategie. Cu toate că are suficienţi bani lichizi cât să îşi permită o diversificare a produselor pe care le vinde, Coca-Cola va continua să investească mai mult în promovarea celebrelor sale sucuri carbogazoase. Şi va încerca să demonstreze că aceste băuturi pot fi parte a unei alimentaţii sănătoase.
La nivel mondial, vânzările sucurilor Coca-Cola au continuat să crească. Însă această creştere este din ce în ce mai mică. Şi, în plus, există multe pieţe în care Coca-Cola deja a ajuns pe minus. În Statele Unite vânzările de sucuri ale companiei scad de 13 ani consecutiv.
În România, scăderea a fost bruscă. Dacă în 2008 românii au băut aproape 200 de milioane de navete de Coca-Cola, anul trecut au băut mai puţin de 150 de milioane.
În România, Coca-Cola a invocat problemele economiei pentru scăderea vânzărilor. Însă, pe lângă scăderea puterii de cumpărare, a apărut şi o schimbare a stilului de viaţă, atât în ţara noastră, cât şi în restul lumii. O parte a populaţiei a început să ducă o viaţă mai sănătoasă şi a început să evite băuturile bogate în zahăr precum cele vândute de Coca-Cola.
Însă compania americană refuză să îşi diversifice oferta cu sucuri naturale sau alimente mai puţin procesate. Potrivit Wall Street Journal, în perioada imediat următoare Coca-Cola va încerca să îşi convingă clienţii că sucurile carbogazoase nu sunt chiar atât de rele. În loc să îşi schimbe strategia de vânzări, Coca-Cola îşi va schimba strategia de imagine. Compania americană deja încearcă să îi convingă pe băutorii de sucuri să facă suficientă mişcare cât să dea jos caloriile dintr-o sticlă de Cola. În acelaşi timp, va continua să promoveze acele studii care arată că aspartamul este inofensiv.
Un îndulcitor artificial, aspartamul înlocuieşte zahărul în băuturile carbogazoase fără calorii, precum Coca-Cola Zero sau Coca-Cola Light. Despre aspartam s-a spus că ar fi cancerigen şi că ar provoca afecţiuni neurologice. Însă studiile ştiinţifice comandate de Coca-Cola au infirmat existenţa acestor efecte nocive asupra organismului.
Sursa: Digi 24
Comentariile portalului
Cât de repede ați uitat de "Cine nu sare, ia cu condamnare"-ul useristilor.Oare de ce?
Și marmota învelea ciocolata în staniol.
Din fericire nu e prima calificare. Aceleasi fete au mai obtinut o calificare la turneul final A la categoria de varsta U13 care a avut loc la Tg. Jiu in 2022.