sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  72 de migranți ascunși în TIR-uri, la frontiera cu Ungaria

  de Special Arad | 2 septembrie 2022, 12:01 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand, Nădlac și Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 72 de cetăţeni străini, provenind din diferite state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru automarfare încărcate cu diverse bunuri.

      * În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc și un bulgar, care conduceau ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria. Aceștia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese de carbon, respectiv metal, pentru societăți comerciale din Cehia și Polonia. 

  În urma efectuării controlului amănunţit al celor două mijloace de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentele pentru marfă, 41 de cetăţeni din India, Bangladesh, Afganistan şi Siria ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

            * Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, unde polițiștii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunțit al unei autoutilitare, conduse de un cetățean român.  Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta fructe, pe ruta România – Ungaria.

          Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un locaș special amenajat în compartimentul destinat mărfurilor, douăzeci de persoane, cetățeni din Siria și Irak.  

      *Acțiuni asemănătoare au avut loc și la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, unde, în urma unui control asupra unui automarfar condus de un cetățean român ce transporta granule din plastic pentru o societate din Ungaria, polițiștii de frontieră au descoperit unsprezece cetățeni din Nepal și India ascunși printre mărfurile transportate.

       În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.