marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  67 de cetățeni străini depistați de polițiștii de frontieră de la Nădlac II și Turnu

  de Ioana Costaș | 18 decembrie 2023, 1:17 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, în această dimineață, 45 de cetățeni străini ascunși în remorca unui camion, în timp ce polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu au depistat 22 de migranți care se deplasau pe jos spre granița cu Ungaria.

  „În cursul acestei dimineți, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, un autovehicul pe ruta Turcia-Polonia. În urma efectuării controlului amănunțit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, 45 de cetățeni străini. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt din Siria, Turcia și Irak, solicitanți de azil în România”, au anunțat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad.

  Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 2 km de linia de frontieră, două grupuri, în total 22 de persoane, care se deplasau pe jos.

  „Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Sri Lanka și Pakistan, intrați legal în țara noastră”, a precizat STPF Arad.

  Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferul automarfarului și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos.

  Citește și: Poliţiştii de frontieră, la datorie în perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.