joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  6.0000 de lei amendă pentru lemne, la Bătuța

  de Ioana Costaș | 10 mai 2024, 2:24 PM | Știri Arad

  0

  (foto: IPJ Arad)

  Un camion care transporta material lemnos a fost oprit, joi, 9 mai, de către polițiști, pe raza localității Bătuța. Verificările efectuate de autorități a scos la iveală faptul că materialul lemnos înscris în avizul de însoțire nu corespunde cu cantitatea fizică și cu speciile încărcate pe autocamion. În cauză a fost aplicată o amendă în valoare de 6.000 de lei societății comerciale care a emis avizul de însoțire a materialului lemnos, în timp ce șoferului camionului i-a fost aplicată o altă amendă, în valoare de 990 de lei – pentru depășirea gabaritului semiremorcii. Întreaga cantitate de lemne a fost confiscată.

  La data de 9 mai, în jurul orei 19.30, Polițiștii Secției 8 Rurală Săvârșin împreună cu jandarmii arădeni și cu ingineri silvici din cadrul Direcției Silvice Arad au depistat un bărbat de 49 de ani, din județul Alba, în timp ce conducea un autocamion încărcat cu material lemnos, în Bătuța. Din verificările efectuate a reieșit că, materialul lemnos înscris în avizul de însoțire nu corespunde cu cantitatea fizică și cu speciile încărcate pe autocamion.

  În cauză a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 6.000 de lei societatea comercială care a emis avizul de însoțire a materialului lemnos, precum și șoferul autocamionului, cu amendă în valoare de 990 de lei, pentru depășirea gabaritului semiremorcii. Totodată, a fost confiscată fizic cantitatea de 8,345 metri cubi material lemnos și confiscată valoric cantitatea de 8,117 metri cubi, în valoare de aproximativ 2.300 de lei”, a transmis IPJ Arad.

  WhatsApp Image 2024 05 10 at 13.55.53 1

  Foto: IPJ Arad

  Citește și: S-a grăbit să rămână fără permis. Un arădean, pieton pentru 3 luni de zile

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.