duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  50 de bani pe litrul de combustibil, ajutorul oferit de stat pentru firmele de transport și distribuție din țară

  de - | 4 mai 2022, 7:58 AM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Suma este prevăzută într-o hotărâre de Guvern propusă de Ministerul Finanțelor și face parte din pachetul „Sprijin pentru România”. Sunt mai multe criterii pe care trebuie să le îndeplinească firmele.

  Valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil, dar nu mai mult de 400.000 euro (echivalent în lei) pentru fiecare firmă de transport sau distribuție . Termenul limită de depunere a cererilor de compensare ar urma să fie 1 decembrie 2022.

  Ajutorul oferit de stat va fi sub forma unui grant acordat operatorilor economici licențiați în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene.

  Este vorba despre cei care efectuează transport rutier de mărfuri în cont propriu, contra cost sau transport de persoane, în mod regulat, inclusiv transport public local.

  Printre criteriile privind acordarea acestui ajutor: firmle trebuie să declare că nu au solicitate alte tipuri de ajutor de stat pentru costurile privind combustibilii sau că dețin cel puțin un vehicul eligibil.

  Sursa: Europa FM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.