duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Sprijin de 5 milioane de lei, sub formă de credit de la Stat, pentru activitatea CET Hidrocarburi

  de Raluca Medeleanu | 17 august 2020, 12:03 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  Un proiect de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal planificată pentru data de 21 august, care specifică acordarea unui credit de 5 milioane de lei, prin CEC Bank, pentru CET Hidrocarburi.

  Proiectul de hotărâre, extrem de scurt în detalii, menționează doar că ar fi vorba de un credit de lucru, efectuat „prin cadrul programului IMM Invest”. Dorind să aflăm mai multe detalii, am contactat reprezentanții CET Hidrocarburi Arad, iar contabila șefă ne-a declarat că este vorba de un program sprijin, acordat de Guvernul României, pentru toate societățile care au avut în această perioadă a pandemiei încasări foarte slabe.

  CET Hidrocarburi, fiind o societate pe acțiuni în a cărui consiliu de administrație se află Consiliul Local Municipal, este obligatoriu, ca procedură, ca orice astfel de operațiune să fie supusă votului consilierilor. Contabila șefă CET a ținut să sublinieze că nu este vorba de un împrumut financiar menit să acopere pierderile înregistrate de companie și nici pentru investiții, ci banii vor fi folosiți pentru activitatea curentă, pentru datorii.

  Deși exista posibilitatea de a solicita acest credit de lucru pe o perioadă de 3 ani, CET a solicitat cei 5 milioane de lei doar pentru anul acesta. Nu există un termen limită pentru restituirea sumei, ci aceasta se va acoperi, treptat, din incasările companiei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.