joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci bănci din Grecia, amendate cu o sumă record pentru comisioanele percepute turiştilor, dar şi localnicilor

  de - | 23 decembrie 2023, 4:05 PM | Internaţional

  0

  Comisia de Concurenţă din Grecia a amendat cu 41,7 milioane de euro cinci bănci elene, inclusiv patru de importanţă sistemică, şi Asociaţia bancară elenă pentru practici concertate în sistemele interbancare, serviciile de plăţi şi cele de tranzacţii electronice, informează publicaţia Ekathimerini, citată de Agerpres.

  Amenzile de aproape 42 de milioane de euro au rezultat în urma unei înţelegeri. Amenzile pentru bănci sunt următoarele: 9,1 milioane de euro pentru Alpha Bank, 7,9 milioane de euro pentru Eurobank, 9,9 milioane de euro pentru National Bank, 12,9 milioane de euro pentru Piraeus Bank şi 143.182 euro pentru Attica Bank. Asociaţia bancară elenă a propus o amendă de 1,5 milioane de euro şi a propus implementarea unui program intern de investigare iar Comisia de Concurenţă a acceptat.

  Conform hotărârii Comisiei de Concurenţă, băncile reduc de la 1 ianuarie 2024 comisionul de acces direct (DAF). Acest comision se referă la tranzacţiile în care clienţii îşi folosesc cardurile pentru a retrage bani de la ATM-urile care aparţin altor bănci. Autorităţile au cerut băncilor să menţină mai redus acest comision timp de trei ani. În plus, într-un comunicat separat, Comisia a informat că ajustarea comisionului se aplică şi turiştilor care folosesc carduri bancare străine la ATM-urile din Grecia, de la 1 ianuarie 2024 taxa fiind redusă la doi euro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.