duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  444 de arădeni au ajuns la spital în perioada Sărbătorilor Pascale, mulți cu probleme digestive

  de Special Arad | 10 aprilie 2018, 9:59 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  444 de persoane au călcat pragul UPU Arad în perioada Sărbătorilor Pascale, majoritatea cu probleme digestive, cauzate de excesele culinare tipice sărbătorilor.

  Afecțiunile digestive au fost în top anul acesta la Unitatea de Primire Urgențe (UPU Arad) a Spitalului Județean Arad, atât la adulți, cât și la copii. Printre celelalte afecțiuni de care s-au ocupat cadrele medicale ale Spitalului Județean Arad în perioada Sărbătorilor Pascale menționăm zeci de afecțiuni respiatorii, neurologice și cardiace.

  De vineri dimineață până luni dimineață, la UPU Arad s-au prezentat în total 444 de arădeni, dintre aceștia 326 au fost adulți, iar un număr de 118 au fost copii, a precizat medicul-șef UPU-SMURD Arad, Monica Puticiu. 40 dintre adulții care s-au prezentat la spital au suferit afecțiuni digestive, iar în cazul altor 33 de adulți a fost vorba despre afecțiuni cardiace.

  Cadrele medicale au diagnostigat 32 de adulți cu afecțiuni respiratorii, în timp ce alți 25 au suferit afecțiuni neurologice. Trei dintre persoanele ajunse la UPU au fost diagnosticate cu infarct miocardic acut, nouă adulți au ajuns la spital fiind victime ale accidentelor rutiere, iar opt ale unor agresiuni.

  Sursa: Radio Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.