miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  4 mai, ziua Star Wars: un rămas bun și încheierea epopeei Skywalker

  de Special Arad | 4 mai 2019, 10:32 AM | Pop Culture

  0

  Pentru fanii francizei „Războiul Stelelor”, data de 4 Mai, adică May the Fourth, înseamnă în fiecare an „May the FORCE be with you” („Forţa să fie cu tine!”). Este declarată Ziua oficială Star Wars și este sărbătorită încă din 1979, când Margaret Thatcher îşi prelua funcţia de premier al Marii Britanii. Atunci, susţinătorii acesteia au încurajat-o cu celebra replică din film, „Forţa să fie cu tine!”. Cu timpul, sărbătoarea a căpătat popularitate, devenind prilej pentru a omagia franciza cinematografică şi pe creatorul acesteia, regizorul american George Lucas.

  Fanii din întreaga lume sărbătoresc această zi fie prin postarea de conţinut cu şi despre „Star Wars” în social media, fie organizând petreceri de vizionare a seriei, îmbrăcând costume şi haine „Star Wars” şi îmbogăţindu-şi colecţia de produse „Star Wars”.

  Din păcate, anul acesta, sărbătoarea coincide cu o veste tristă. Peter Mayhew, actorul care a interpretat personajul Chewbacca din „Războiul Stelelor”, a murit ieri, la 74 de ani.

  peter mayhew chewbacca

  Născut la Londra în mai 1944, Peter Mayhew avea o înălţime de 2,21 metri (fără a suferi de gigantism), graţie căreia a obţinut primul său rol, în 1976, în filmul Sinbad şi ochiul tigrului, în care a interpretat un minotaur.

  Anul următor a fost ales de George Lucas pentru a-l interpreta pe Chewbacca în primul episod din „Războiul Stelelor”. A continuat să apară în următoarele patru episoade, până în 2015 inclusiv, în „Trezirea Forţei”, fiind înlocuit ulterior din motive de sănătate. A rămas însă apropiat de echipa de filmare, oferind consultanţă asupra interpretării personajului Chewbacca succesorului său, baschetbalistul finlandez Joonas Suotamo (2,09 m).

  Star Wars revine la sfârșitul acestui an, cu ultimul episod din saga „Skywalker”

  Titlul celui de-al nouălea episod și primul teaser trailer al filmului au fost dezvăluite pe 12 aprilie, în cadrul evenimentului Star Wars Celebration din Chicago.

  „Star Wars: Episode IX” poartă titlul „The Rise Of Skywalker / Ascensiunea lui Skywalker” și va ajunge în cinematografe pe 19 decembrie 2019.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.