joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Doar 4 accidente pe autostrada Deva-Nădlac, de la începutul anului, mai puține decât anul trecut

  de Special Arad | 19 martie 2024, 4:49 PM | Știri Arad

  0

  Două dintre accidentele din acest an (foto: IPJ Arad)

  Inspectoratele de Poliție ale județelor Arad și Timiș transmit că de la începutul anului până în prezent, pe autostrada din vestul țării, A1 Deva-Nădlac, au avut loc 4 accidente de circulație, mai puțin cu 2 accidente față de aceeași perioadă a anului trecut.

  De asemenea, IPJ informează că a decedat o persoană într-un accident, adică mai puțin cu două persoane decedate decât anul trecut și 3 persoane au fost rănite, mai puțin cu 6 persoane rănite în accidentele rutiere decât în perioada de referință a anului trecut.

  Pentru reducerea accidentelor de circulație și impunerea unui climat de siguranță rutieră, polițiștii rutieri au aplicat 3.526 de contravenții în valoare de 981.520 de lei, dintre care 1.743 au fost aplicate pentru nerespectarea timpilor de condus și de repaus.

  Au fost reținute 235 de permise de conducere pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, circulația pe banda de urgență, efectuarea unor depășiri neregulamentare și altele.

  Tronsonul de autostradă cu cel mai mare risc de producere a accidentelor rutiere rămâne în continuare zona PTF Nădlac 2 și nodul rutier Margina din județul Timiș.

  O situație de remarcat este faptul că polițiștii rutieri au depistat în rândul automarfarelor de transport marfă polițele RCA false, numărul depistărilor fiind în creștere.

  Având în vedere că prioritatea polițiștilor rămâne scăderea numărului accidentelor rutiere, aceștia intensifică activitățile în această direcție pentru atingerea obiectivelor stabilite, anunță IPJ Arad și IPJ Timiș într-un comunicat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.