duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  37 de migranți, depistați de polițiștii de frontieră, la Nădlac 2 și Borș

  de Special Arad | 3 ianuarie 2024, 10:54 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  (foto: arhivă)

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac 2 și Sectorului Poliției de Frontieră Borș au depistat 37 de migranți, proveniți din Sri Lanka, Bangladesh, Egipt, Maroc și Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport, respectiv pe jos.

   În această dimineață, în jurul orei 06:40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier pe ruta Turcia-Germania.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 27 de migranți.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state afro-asiatice, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

  De asemenea, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare condusă de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un locaș special amenajat între șasiul autovehiculului, 3 migranți. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii au stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh și Sri Lanka, intrați legal în țara noastră.

  Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, șapte migranți care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Egipt, Maroc și Siria, cu vârste cuprinse între 23 și 43 de ani, intrați legal în țara noastră.

  Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Citește și: Record la frontierele din vestul țării! Aproape 15 milioane de persoane au tranzitat granița cu Ungaria · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.