36 ucraineni sunt încă dispăruți, după ce o rachetă rusă a distrus un mall. 18 persoane au decedat

  de - | 28 June 2022, 2:51 PM | Internaţional

  0

  (foto: ДСНС України / Serviciul de Urgență al Ucrainei, Facebook)

  Pompierii și soldații caută în continuare supraviețuitori în dărâmăturile mallului ucrainean din orașul Kremenciuk, distrus ieri de o rachetă rusească. Autoritățile au declarat că 36 de persoane sunt încă dispărute și 18 persoane au decedat, potrivit agenției de știri Reuters.

  Rudele celor dispăruți au fost cazați astăzi la un hotel vizavi de epava centrului comercial, unde salvatorii au creat o bază de căutare a supraviețuitorilor.

  Pompierii sunt epuizați după o noapte lungă de căutări și lupta cu flăcările. „Am scos cinci cadavre. Nu am găsit pe nimeni în viață”, a declarat un pompier.

  Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a acuzat Rusia că a vizat în mod deliberat civili în atacul asupra orașului Kremenciuk din centrul Ucrainei, departe de linia frontului. Zelenski a numit agresiunea „unul dintre cele mai sfidătoare atacuri teroriste din istoria Europei”.

  Rusia a declarat că incidentul a fost cauzat de o lovitură asupra unei ținte militare legitime.

  Sursa: Reuters

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.