vineri, 22 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  33 migranți, prinși când încercau să treacă fraudulos frontiera

  de Special Arad | 14 iunie 2023, 10:45 AM | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, ascunşi într-un automarfar ce transporta băuturi răcoritoare, respectiv pe jos, 33 migranți de proveniență din Bangladesh, Sri Lanka, Irak și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

  *În data de 13.06.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 49 de ani. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în Austria şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, băuturi răcoritoare pe ruta România-Austria.

  În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 27 de cetățeni străini.

  Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Bangladesh, Irak și Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani, intrați legal în România în baza documentelor personale.

  *Azi dimineață, în jurul orei 04:30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au observat, în cadrul desfășurării activităților specifice de supraveghere a frontierei de stat, la 500 de metri de linia de frontieră, un grup de persoane care se deplasa pe jos, în direcția statului vecin.

  S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și interceptarea acestora. Întrucât nu își justificau prezența în zonă, persoanele depistate au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea unor verificări. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că este vorba despre șase cetățeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 30 și 48 de ani, intrați legal în România.

  Având în vedere aspectele constatate, în ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.