duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  31 de restaurante de pe litoral au fost amendate de ANSVSA. Cele mai multe nereguli, în Vama Veche, Eforie Nord şi Mamaia

  de - | 11 august 2021, 8:07 AM | Naţional

  0

  Amenzi de aproape o jumătate de milion de lei au fost date de inspectorii sanitar-veterinari pe litoral în ultima săptămână. Cele mai multe nereguli au fost descoperite în Vama Veche, Eforie Nord şi Mamaia. Totodată, au fost retrase de la vânzare aproape 114 kilograme de carne, peşte şi fructe de mare, potrivit Digi24.

  Mihai Ponea, director general ANSVSA: „Pentru unii agenți economici e mai presus să facă bani, iar inspectorii ANSVSA i-au sancționat dur pe aceștia, pentru că rolul nostru e să nu punem în pericol siguranța consumatorilor.

  S-au dat sancțiuni în ultima perioadă de jumătoate de milion de euro doar acolo unde comercianții au încercat să pună în pericol sănătatea consumatorilor, unde erau condiții necorespuznatoare de igienă, ambalarea, manipularea produselor în condiții necorespunzătoare.

  Dacă un bucătar știe regulile minime de igienă, atunci și cei din jur vor respecta aceste reguli, el fiind șeful în bucătărie. Vom modifica legislația privind aceste lucruri începând de anul acesta”.

  Sursa: Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.