marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Aproape 3000 mp de vegetație au ars lângă Șilindia

  de Special Arad | 14 februarie 2024, 7:25 PM | Știri Arad

  0

  Pompierii militari ai Detașamentului Ineu au intervenit miercuri după-amiază, în jurul orei 16:30, cu o autospecială de stingere, pentru lichidarea unui incendiu produs la vegetație uscată, în apropierea drumului județean 792C din satul Luguzău, aparținător de comuna Șilindia.

  În urma incendiului au ars aproximativ 3000 mp de vegetație uscată și mărăciniș.

  Atenție!

  Pompierii avertizează: „Aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, soldate uneori cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice, generată de acoperirea carosabilului cu cantităţi mari de fum.

  Vă reamintim că arderea vegetației uscate este STRICT INTERZISĂ.

  Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice”, a transmis ISU.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.