30 de minute se așteaptă acum la ieșirea din țară, la Nădlac II. Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

  de Special Arad | 5 septembrie 2021, 10:23 AM | Știri Arad

  0

  Imagine cu rol ilustrativ

  În data de 4 septembrie 2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 161.200 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 37.400 mijloace de transport (dintre care 11.500 automarfare). Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 43.400 de persoane şi 17.100 de mijloace de transport (4.600 automarfare), din care pe sensul de ieșire din ţară au fost aproximativ 26.500 de persoane cu 9.100 mijloace de transport.

  În momentul de față (5 septembrie, ora 10:00), potrivit aplicaţiei Trafic on-line, timpul de așteptare este puțin mai mare – 30 minute – doar la ieșirea din țară, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în cazul autoturismelor.

  În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  •  53 fapte ilegale (18 infracţiuni şi 35 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  •  au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 256.500 lei;
  •  valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 12.500 lei.
  •  nu s-a permis intrarea în ţară a 29 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.