30 de ani de la „Golaniadă”. Să nu uităm! În 22 aprilie 1990, începea fenomenul „Piața Universității”

  de Special Arad | 22 aprilie 2020, 8:43 AM | Altădată | Naţional

  0

  Fenomenul „Piața Universității” este numele dat manifestațiilor de amploare din centrul Bucureștiului din perioada 22 aprilie 1990 -15 iunie 1990, oprite de prima „Mineriadă” (13-15 iunie 1990). 22 aprilie 1990 – a fost prima zi a manifestațiilor. Au trecut 30 de ani de la acel moment istoric, cunoscut și sub numele de „Golaniada”.

  În total, au fost 53 de zile de protest, cu zeci de mii de oameni adunați în fiecare seară care scandau față de noua putere instalată la conducerea țării. Mulți dintre cei care se aflau în posturi cheie proveneau din Partidul Comunist Român sau chiar au avut funcții importante în P.C.R.

  Numele de „Golaniada” a apărut în urma declarațiilor făcute de Ion Iliescu referitor la cei care participau la protestele anti-comuniste, pe care i-a numit „golani”.

  sursa: Europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.