29 iunie, Ziua Dunării: „Fii activ pentru o Dunăre mai curată!”. Vezi programul la Arad

  de Special Arad | 23 June 2017, 3:14 PM | Eco | Știri Arad

  1

  De Ziua Dunării, Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad îşi îndreaptă gândurile către toţi cetăţenii şi către întreaga societate civilă, mulţumindu-vă pentru toate eforturile depuse, dar şi cu îndemnul că numai împreună vom reuşi să asigurăm generaţiilor viitoare bucuria de a beneficia de acest dar nepreţuit al naturii, apa.

  „Trebuie subliniat că nu doar acţiunile instituţionale pot aduce îmbunătăţirea calităţii apei şi a condiţiilor de mediu pentru Dunăre sau afluenţii săi, ci fiecare dintre noi avem obligaţia de a acţiona pentru protecţia ecosistemului care ne susţine, de a ne uni forţele pentru conservarea bogăţiei naturale din bazinul Dunării”, anunță SGA Arad.

  În data de 29 iunie 2017, Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR) împreună cu statele dunărene sărbătoresc Ziua Dunării sub motto-ul „Fii activ pentru o Dunăre mai curată!”.

  Ca în fiecare an, gospodarii apelor din cadrul Administrațiilor Bazinale de Apă și Administrația Națională „Apele Române” acordă o atenţie sporită activităților ce privesc conştientizarea cetăţenilor privind gestionarea şi prevenirea poluării resurselor de apă. Astfel, fiecare dintre noi poate contribui la realizarea acestor deziderate printr-o  schimbare de atitudine la nivel de comunitate.

   

  Programul Ziua Dunării la Arad:

  -26.06.2017 29.06.2017 – activități de conștientizare privind importanța protejării și conservării resurselor de apă. Se vor împărți pliante cu mesaje sugestive pe raza întregului județ Arad și se vor purta discuții cu cetățenii cu ocazia acestui eveniment;

  – 29.06.2017 – desfășurarea unor activități tematice și specifice, în aer liber, cu elevii Școlii de Vară „Toys Story”, în Parcul Natural „Lunca Mureșului”.

  * vor participa un număr de 25 elevii, sub coordonarea doamnei Mona Butcovan.

  Dunărea colectează apele unei părți semnificative din Europa, precum și apele majorităţii râurilor din România. Din punct de vedere al resursei de apă, Fluviul Dunărea, care are la intrarea în ţară un stoc mediu de cca. 174 miliarde mc/an ar putea fi cea mai bogată sursă de apă. Caracterul său internaţional impune anumite limitări în utilizarea apelor sale și, din acest motiv, se consideră ca resursă de apă numai jumătate din volumul mediu multianual scurs pe Dunăre, în secţiunea Baziaș, adică cca. 87 miliarde m.c.

  „În acest sens, trebuie să depunem eforturi susținute pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de îmbunătățire a calității apei și de apărare împotriva inundațiilor și să acordăm o deosebită importanță principalelor noastre surse de viață, prin tot ceea ce întreprindem!”, se arată în comunicatul Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.