marþi, 19 martie, 2024

Special Arad Logo

    InclusivComunicat Adrian Wiener, senator USR Arad

    de Special Arad | 22 februarie 2018, 12:28 PM | Undeva

    0

    Adrian Wiener, senator al USR Arad, a organizat în cadrul Senatului României o dezbatere publică centrată pe campania “Aripi Frânte”, o mișcare națională de sensibilizare, conștientizare și informare asupra fenomenului violenței domestice, desfășurată de Asociație Necuvinte și Poliția Română. La eveniment au participat ONG-uri, parlamentari, reprezentanți ai ambasadelor Statelor Unite, Marii Britanii, Suediei, Israelului, ambasadorul Austriei, reprezentanți ai Poliției Române.

    Violența domestică este o realitate cruntă a României. Societatea românească este încă permisivă pentru acest fenomen, din cauza prejudecăților, a stereotipurilor de gen care încă inundă mentalul colectiv, datorită lipsei de empatie instituțională, a pasivității noastre a tuturor. În România, o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde; una din patru femei este agresată fizic sau sexual de partenerul de viață; 75% dintre aceste cazuri rămân neraportate.

    Ambasadorii și reprezentanții ambasadelor prezenți la eveniment si-au arătat susținerea în continuare a acestui efort de prevenire și combatere a violenței domestice în România. Ambasada Israelului a donat banii destinați sărbătoririi zilei naționale a statului Israel campaniei Aripi Frânte și Asociației Necuvinte.
    Adrian Wiener, senator USR Arad: ”Cea mai importantă coordonată a scăderii ratei violenței domestice este prevenția. Din păcate, România ca stat, a făcut puțin în această privință. Campania Aripi Frânte desfășurată de Asociația Necuvinte în parteneriat cu Poliția Română pe parcursul unui an a fost menită să informeze, să sensibilizeze în privința fenomenului violenței domestice și a violenței de gen. Sigur, este necesară și ameliorarea combaterii violenței, iar în acest sens România, ca stat semnatar al Convenției de la Istambul este pe cale să implementeze pilonul central al eficientizării combaterii – Ordinul de Protecție Provizoriu, care va fi emis de polițist imediat ce va constata agresiunea. În plus avem speranța ca sistemul de supraveghere prin brățară electronică, sistem ce va împiedica încălcarea ordinului de protecție, va fi implementat cât de curând. USR a inițiat o lege care va permite instituirea monitorizării prin brățară a agresorului împotriva căruia s-a emis ordin de protecție astfel cazuri ca al Nicoletei Botan să nu se mai întâmple niciodată.”

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.