marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „28 de ani După” evenimentele din decembrie 1989

  de Special Arad | 22 decembrie 2017, 6:55 PM | Cultură

  0

  Joi, 21 Decembrie, Complexul Muzeal Arad a fost gazda seminarului „28 de ani După”, un eveniment cultural de mare încărcătură istorică și emoțională. În prezența unui public select, sub forma unei dezbateri publice, a fost comemorată Revoluția din 1989.

  Invitați cu expertiză precum liderul Revoluției arădene, actorul Valentin Voicilă, istoricii Virgil Valea şi Antoniu Martin, psihologul Ramona Pencea și scriitorul şi muzeograful Bogdan Ivaşcu, au prezentat contextul social-istoric pe fondul căruia au avut loc mișcările de stradă, transformate mai apoi în Revoluția din decembrie 1989.

  Timp de câteva ore, la seminarul „28 de ani După” s-au dezbătut și comemorat evenimentele revoluționare din România și din întreaga Europă. S-a discutat, de asemenea, și despre implicarea și reacțiile marilor puteri occidentale la căderea Blocului Comunist.

  Still1222 00008

  „28 de ani După” a fost un eveniment organizat de actorul Constantin Florea și Asociația Culturală Pro Visio, găzduit de Complexul Muzeal Arad, inițiat de regizorul arădean Alin Dîrzu, studentul Daniel Magda şi psihologul Paul Athes.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.