joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  23 de români, părăsiţi pe stradă în Olanda după ce au fost refuzaţi de agenţia la care ar fi trebuit să se angajeze

  de - | 30 mai 2021, 3:19 PM | Internaţional

  0

  Captură video Gelderlanden.nl

  23 de români au fost duşi în Olanda cu promisiunea unui loc de muncă, dar au fost abandonaţi pe stradă, noaptea. Ei au fost transportaţi cu 3 camionete şi au apărut la uşa agenţiei de ocupare a forţei de muncă Reyhan din’ s-Heerenberg, dar au fost refuzaţi. Poliţia i-a găsit apoi rătăcind în parcul de afaceri şi le-a oferit adăpost.

  Reyhan şi grupul de români au versiuni diferite despre situaţie. Migranţii muncitori au declarat municipalităţii din Montferland că, în coordonare cu o agenţie de ocupare a forţei de muncă din ‘s-Heerenberg, au călătorit în acelaşi oraş, împreună cu alţi aproximativ două sute de bărbaţi.

  La faţa locului s-a dovedit că agenţia ar putea oferi „doar” o sută de locuri de muncă. „Nu ştim nici şoferul, nici oamenii.”, a declarat Wim Dassen, un angajat al agenţiei Reyhan. El a spus că  în faţa firmei a venit o familie numeroasă, care dorea să stea în acelaşi loc şi să muncească.

  „Lucrăm doar cu şoferi permanenţi şi certificaţi şi ştim cine vine, când vine. Cu toate acestea, am încercat să-i ajutăm. Au luat ceva de mâncare şi până la ora unsprezece seara am sunat la tot felul de companii colege pentru a întreba dacă au adăpost şi muncă pentru aceşti oameni. Dar nu există case în care să poţi pune doar 25 de bărbaţi. Şi nu mai sunt locuri de muncă pentru atât de mulţi oameni”, a explicat Dasen, potrivit presei olandeze citate de Libertatea.

  Poliţia le-a oferit oamenilor o noapte de cazare la un hotel din centrul oraşului. În prezent, nu se ştie unde sunt românii, ei fiind nevoiţi să găsească o modalitate de a se întoarce în ţară.

  Citeste mai mult pe adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.