Duminică, 21 iulie 2024, a devenit cea mai călduroasă zi din istorie





S-a stabilit: ziua de 21 iulie 2024 a devenit cea mai călduroasă zi din istoria înregistrărilor la nivel global, decizia fiind luată în baza datelor preliminare ale Serviciului Copernicus privind Schimbările Climatice (C3S) al Uniunii Europene.
Potrivit Reuters, citată de Agerpres, temperatura medie a aerului la suprafaţa Pământului a atins, potrivit datelor Copernicus, 17,09 grade Celsius duminică, pe 21 iulie. Precedentul record a fost stabilit tot în iulie, anul trecut: 17,08 grade Celsius temperatura medie a aerului.
Iulie, luna cea mai caldă din an, cu temperaturi record
Iulie s-a dovedit constant, în ultimul timp, a fi cea mai călduroasă lună din an, lună care deţine recordurile de temperatură. Informația e confirmată şi la nivelul ţării noastre de statisticile Agenției Naționale de Meteorologie, cuprinse într-un amplu raport asupra condiţiilor climaterice din România şi a schimbărilor intervenite în perioada 1961-2022.
Raportul vorbește de recordurile de temperatură, de mediile multianuale, dar și de faptul că, în topul anilor cu cele mai calde luni iulie se află, după cum urmează, anii 2012, 2007, 2021, 2015, 2022. Cele mai calde luni iulie înregistrate în intervalul analizat (ultimii 61 de ani) sunt de dată recentă. În contrapartidă, cele mai reci luni iulie din istorie, în România, s-au înregistrat, cu o singură excepție (anul 1997), înainte de anul 1990.
Potrivit Agerpres, Copernicus a confirmat pentru Reuters că recordul de temperatură medie zilnică stabilit anul trecut, la început de iulie, pare să fi fost depăşit duminică.
Sunt mulţi oameni de ştiinţă care au anticipat deja faptul că anul 2024 va deveni cel mai călduros an din istoria înregistrărilor, depăşind astfel anul 2023, declarat deja cel mai călduros an.
Citește și:
Comentariile portalului
Bună sau cum e Bună asta cu Parchetul se sesizează din oficiu :))) Parchetul administrează doar probele împotriva ta nimic pro deci lăsăm instanțele să judece, ele sunt î (...)
Bună sau rea, Din câte cunosc eu, fostul proprietar Lazăr/Sohne a început reconstruirea clădirii pe interior cu mulți anii în urmă când a schimbat (...)
Este o mare prostie,ca inainte de 89 toate constructiile din ferme erau acoperite cu placi de azbociment,si sa vii acum sa sanctionezi de dragul publicitatii acest aspect este o (...)