21 de legi incredibil de… stupide! De la interzicerea mestecatului gumei la pășirea pe bani! Oare-s pe bune?

  de - | 16 ianuarie 2017, 2:40 PM | LOL

  0

  Legile oricărui stat sunt promulgate pentru cetățean și pentru buna funcționare a acestuia în contextul administrației. Însă, în unele țări, unele legi depășesc realitatea și frizează ridicolul. În continuare, vă prezentăm 21 de exemple împreună cu țările de origine:

  1. China: ca să ajungă să studieze la o facultate, persoana trebuie să se dovedească inteligentă. Serios?!
  2. Singapore: din 1992 există o lege care interzice mestecatul gumei. Plăcerea a ținut doar până în 1992…
  3. Canada: nu poți plăti un lucru doar în monede, în special dacă acesta are valoarea de peste 20 $. Dacă nu poți, nu poți…
  4. Tailanda: este interzis să pleci de acasă fără lenjerie intimă sau să arunci guma de mestecat pe jos, altfel poți lua amendă de 600$. Cu guma înțeleg, dar cu lenjeria…cum te verifică?
  5. Bangladesh: copiii de 15 ani și mai în vârstă, pot ajunge la pușcărie dacă sunt prinși copiind la examene. Pe când și la noi?
  6. Tailanda: este interzis să calci pe bani. La noi… numai dacă mergi la lăutari vezi așa ceva 🙂
  7. Italia, Turin: proprietarii de câini sunt obligați să îi scoată la plimbare de cel puțin 3 ori pe zi. Asta mi se pare normal
  8. Australia, Victoria: este ilegal să schimbi un bec ars dacă nu ești electrician autorizat. Îți dai seama? Ce faci la doișpe noaptea? Există nonstop cu din ăștia, oare?
  9. Vatican și Filipine: divorțul este ilegal. Pentru că hai să ne ignorăm până murim!
  10. Samona: se consideră infracțiune să uiți ziua de naștere a propriei soții. Asta ca să nu mai spunem ce ți-o iei dacă uiți…
  11. Maldive: este ilegal să vorbești în public despre altă religie decât cea islamică. Deasemenea este ilegal importul de Biblii. Nu te bagi… La din astea cu religiile, mai bine lași baltă subiectul!
  12. USA, Utah: este permis să te căsătorești cu verișoara/ul ta/tău. Singura condiție este să aveți amândoi peste 65 de ani. Pentru că dă-o naibii de logică!
  13. Franța: este legal să te căsătorești cu o persoană decedată. Ciudat, neciudat, îl poți lua de bărbat pe Napoleon.
  14. USA, Minnesota: este ilegal să pui pe aceeași sârmă la uscat, lenjerie bărbătească alături de cea femeiască. Altfel, peste nouă luni, o să iasă lenjerie pentru copii.
  15. USA, Oklahoma: poți fi arestat dacă faci fețe urâte către un câine. Pisicile n-au nicio treabă, doar câinii se simt ofensați.
  16. USA, Florida: este ilegal pentru o femeie divorțată sau văduvă să facă skydiving într-o duminică după amiaza. Asta pentru că nu zboară avioanele duminica… deci e logic.
  17. USA, Florida: este ilegal să tragi un vânt, într-un spațiu public, după ora 18:00. Lege valabilă doar în zilele de joi… Speculez că luni și marți nu ai voie să strănuți lângă o femeie cu păr blond înainte de ora 13:00, iar miercuri nu ai voie să te uiți în gol, înainte de apusul soarelui. Cu weekendul încă sunt propuse legi dar se zvonește că s-ar interzice leșinul într-o curte plină cu lalele, cele cu margarete sunt ok.
  18. Japonia: este ilegal să fii o persoană supraponderală. Trimiteți americanii acolo! Toți!
  19.Hawaii, Honolulu: este ilegal să cânți cu voce tare după apusul soarelui. Se poate greși și se pot invoca demonii. Exemplu: Trump a ieșit președinte după ce cineva a cântat „I got the power” de la Snap!
  20. Grecia: Este legal ca poliția să aresteze persoane suspecte de HIV, să le oblige să facă testul și chiar să-i evacueze din propria locuință. No comment. Grecii neagă.
  21. Finlanda: Amenzile de circulație se calculează în funcție de venitul celui care a încălcat legea. Trimiteți toți șoferii români acolo câteva luni!

  sursa: 9gag 🙂

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.