duminicã, 28 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    2.000 de pachete de țigări de contrabandă, descoperite ascunse într-un autocar la PTF Nădlac II

    de Ioana Costaș | 20 decembrie 2023, 1:01 PM | Știri Arad

    0

    Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit, marți seara, pe sensul de ieșire din țară, ascunse într-un autocar condus de un cetățean român, 2.000 de pachete țigări de contrabandă. Autocarul circula pe ruta România-Spania.

    În data de 19 decembrie, în jurul orei 22.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean român, în vârstă de 47 de ani, conducând un autocar înmatriculat în România, circulând pe ruta România – Spania. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunsă, în compartimentul de cală al bagajelor, cantitatea totală de 2.000 de pachete de ţigări, fără timbru accizabil. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar șoferul autovehiculului a fost condus la sediul instituției pentru efectuarea unor verificări suplimentare.

    În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete pentru șofer, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

    Citește și: Sute de pachete de țigări de contrabandă, confiscate dintr-o mașină din municipiu

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    3 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.