vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  2.500 de oameni care au lucrat pe terenul pe care s-au prăbuşit turnurile gemene au cancer

  de Special Arad | 30 iulie 2014, 4:23 PM | Internaţional

  0

  Peste 2.500 dintre salvatorii care au lucrat în Ground Zero, locul unde s-au prăbuşit turnurile gemene World Trade Center din New York, sunt bolnavi de cancer, iar un număr foarte mare dintre ei cer despăgubiri pentru această boală, scrie Ziarul Financiar via  New York Post.

  Numărul bolnavilor s-a dublat faţă de anul trecut, când publicaţia a identificat 1.140 de cazuri de cancer în rândul pompierilor, medicilor şi politiştilor care au participat la operaţiunile de salvare.

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii a identificat 1.655 de respondenţi bolnavi de cancer din totalul de 37.000 de membri ai echipelor de salvare (poliţişti, angajaţi din domeniul sanitar şi voluntari) intervievaţi.

  Dacă se adaugă pompierii şi persoanele specializate în acordarea primului ajutor, numărul total al oamenilor care au lucrat în Ground Zero şi care sunt bolnavi de cancer ajunge la 2.518 de persoane. Departamentul de Pompieri din New York a raportat 863 de membri care suferă de această boală, în urma tratamentelor administrate după prăbuşirea turnurilor gemene, din 11 septembrie 2001.

  Un căpitan din Departamentul de Pompieri din New York, ieşit în prezent la pensie, care a lucrat în Ground Zero, a primit o despăgubiree de 1,5 milioane de dolari pentru cancer pancreatic care nu poate fi operat.

  “Sper că mai multe cazuri grave, cum a fost al meu, vor avea prioritate în momentul în care pacientul nu mai are mult de trăit”, a declarat fostul căpitan pentru New York Post.

  În ziua incidentului, el a rechiziţionat un autobuz şi a reuşit să închidă circulaţia pe podul Brooklyn, pentru a ajunge împreună cu echipa sa într-un timp cât mai scurt la locul accidentului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.