miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  2.170 de ani de închisoare pentru o persoană și 1.406 pentru alta în cazul „Fenerbahce”

  de - | 5 iunie 2021, 9:14 PM | Sport

  0

  „Cazul Fenerbahce” a fost rezolvat! Vinovații au primit peste 3.500 de ani de închisoare pentru înscenare, scrie Digi Sport

  Un fost ofițer de poliție și un președinte al unei televiziuni din Turcia au fost condamnați la închisoare după ce au înscenat clubului Fenerbahce aranjarea unor meciuri, în urmă cu zece ani.

  Aziz Yildirim, fostul președinte al clubului, a fost condamnat la închisoare, iar clubul a fost suspendat doi ani din competițiile europene, dar cazul a fost redeschis după ce procurorii au găsit dovada unei conspirații.

  Ancheta asupra formației din Istanbul, Fenerbahce, a început în data de 3 iulie 2011, iar obiectul acesteia a fost făcut de mai multe meciuri din sezonul 2010/2011, a căror corectitudine a fost pusă sub semnul întrebării. În acel an competițional, trupa galben-albastră a câștigat titlul, însă nu a evoluat apoi în UCL, locul ei fiind luat de secondanta sa din campionat, Trabzonspor.

  La sfârșitul anchetei, Yildirim a fost condamnat la șase ani de închisoare, dar a petrecut în spatele gratiilor doar un an, înainte ca ancheta să fie redeschisă.

  La proces, fostul președinte al clubului a negat acuzațiile și a susținut că acest caz a fost conceput pentru a înlătura clubul din Istanbul care câștigase campionatul de 19 ori.

  Acuzațiile de aranjare a meciurilor au fost făcute de Fethullah Gulen, un cleric din SUA, despre care autoritățile din Turcia spun că a încercat să organizeze o lovitură de stat în 2016.

  În 2016, procurorii au ajuns la concluzia că acuzațiile aduse clubului Fenerbahce au fost opera susținătorilor lui Gulen, care s-ar fi infiltrat în justiția și poliția din Turcia.

  Autoritățile din Turcia l-au condamnat pe Hidayet Karaca, patronul unui trust media, la 1.406 ani de închisoare. Acesta a fost acuzat că a instigat la urmărirea apelurilor telefonice și la falsificarea documentelor.

  Fostul ofițer de poliție, Nazmi Ardic a fost și el condamnat la 2.170 de ani de închisoare după ce a falsificat documente și a conspirat împotriva clubului.

  Potrivit Daily Mail, alte 25 de persoane au primit condamnări la închisoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.