luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  19 elevi francezi, în vizită la Arad, printr-un schimb școlar cu „Moise Nicoară”

  de Special Arad | 19 octombrie 2018, 4:42 PM | Educaţie

  0

  Începând din acest an școlar, Colegiul Național „Moise Nicoară” a reluat tradiția schimburilor școlare (după un schimb de 25 de ani cu liceul „Aquinas College” din Stockport, Anglia și un schimb de cinci ani cu liceul „Marc Block” din Bischheim, Franța) și, la inițiativa catedrei de limba franceză a liceului, a demarat un proiect de parteneriat școlar cu liceul „La Doctrine Chrétienne” din Strasbourg, Franța.

  Parteneriatul a debutat cu vizita, în această săptămână, a unui grup de 19 elevi francezi însoțiți de trei profesori (Odile Remy, Juliane Dinis, Maxime Laugel). La primăvară, cei 19 elevi români care îi găzduiesc pe corespondenții francezi vor pleca la Strasbourg. În cadrul acestui schimb s-au desfășurat activități specifice de explorare a universului educațional din țara noastră prin asistențe la ore, cursuri interactive, prin vizite culturale de descoperire a patrimoniului local (vizitând Primăria Arad, Palatul Cultural, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Catedrala Catolică de la Radna, Mănăstirea Hodos-Bodrog, dar și Timișoara) și prin activități de realizare a unor proiecte comune.

  Scopul final al acestui parteneriat este de a crea o motivație în plus pentru studiul limbii franceze (și al limbilor străine în general) elevilor de la „Moise Nicoară” și de a le oferi deschiderea spre comunicare și interrelaționare într-o Europă multilingvistică și multiculturală. Elevii și profesorii implicați în schimb – atât cei români, cât și cei francezi – vor păstra cu siguranță amintiri de neuitat din aceste zile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.