marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  177.500 pachete cu țigări netimbrate, descoperite ascunse într-un TIR la Vama Nădlac II

  de Special Arad | 25 aprilie 2017, 12:34 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit ascunse într-un camion, condus de un cetățean român, 177.500 pachete cu țigări fără marcaje fiscale, în valoare de 2.840.000 lei, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară.

  În data de 24.04.2017, ora 20.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român A. D., în vârstă de 35 ani, domiciliat în București, care se afla la volanul unui autocamion înmatriculat în România.

  Cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii au constatat că autocamionul era gol, iar în partea din faţă a semiremorcii au obesrvat un perete dublu, confecţionat din tablă, în care se aflau mai multe baxuri de ţigări.

  Automarfarul şi şoferul acestuia au fost duşi la sediul punctului de frontieră pentru continuarea verificărilor. Astfel, în urma controlului amănunțit, polițiștii de frontieră au descoperit, în spaţiul special amenajat, 177.500 pachete cu tigări marca Malboro, fără marcaje fiscale, în valoare totală de 2.840.000 lei.

  Faţă de cele constatate, şoferul autocamionului a declarat că a efectuat un transport de hârtie pentru o firmă din Budapesta, iar la întoarcere spre România a preluat camionul gol, fără a avea cunoștință că în acesta sunt ascunse țigări.

  Automarfarul a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră până la finalizare cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de deţinere de către o persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.