miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  17.000 euro, din fondurile DNA, ar fi fost dați ca mită-momeală în dosarul Vama Nădlac 2

  de Special Arad | 12 decembrie 2019, 1:49 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Procurorii arată în dosarul transmis instanţei supreme că investigaţiile au pornit de la denunţul martorei cu identitate protejată, cu numele de cod Maria Stamate, controlor trafic în cadrul Agenţiei de Control şi încasare Nădlac II, aflată în subordinea DRDP Timişoara din cadrul CNAIR.

  Martora a sesizat organele judiciare cu aceea că, la nivelul agenţiilor de încasare şi control situate în punctele de frontieră, există o practică a persoanelor cu funcţii de conducere de a pretinde şi primi sume de bani de la controlorii de trafic pentru a li se asigura protecţia la locul de muncă. Aceasta a mai arătat că banii pe care ea şi majoritatea colegilor săi sunt nevoiţi să îi plătească sunt pretinşi de Cristian Horgea, şeful Agenţiei de Control şi încasare Nădlac II, căruia îi remite 100 de euro lunar, de Bogdan Munteanu, şeful Departamentului Venituri din cadrul DRDP Timişoara, căruia îi remite 100 de euro lunar, precum şi de către colega sa, Elisabeta Miuţescu, căruia îi remite 500 de euro lunar, încă de la angajare, scrie pressalert.ro. (…)

  De asemenea, s-a mai stabilit că unul dintre posturi a fost solicitat de controlorul de trafic Zamiska Iaromir pentru fiul său, în schimbul sumei de 4.000 de euro. Problema angajărilor pe posturile de controlor trafic a fost sesizată şi de martora Stamate Maria, pe care Miuţescu Elisabeta a întrebat-o dacă cunoaşte persoane interesate să ocupe acele posturi în schimbul unor sume de bani, care urmau a fi remise celor cu funcţii de conducere din DRDP Timişoara sau CNAIR Astfel, pentru ocuparea unuia dintre acele posturi Miuţescu Elisabeta a pretins suma de 17.000 de euro, din care 2.000 urma să fie împărţită între ea şi Stamate Maria, restul de 15.000 de euro urmând a fi remişi persoanelor cu funcţii de conducere care facilitau angajarea. În realitate, Miuţescu Elisabeta le-a oferit lui Horgea Cristian şi Munteanu Bogdan, care urmau a face parte din comisa de examinare, sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro, intenţionând a-şi însuşi restul banilor. În baza autorizării organelor judiciare, martora Maria Stamate Maria a dat curs solicitărilor de a racola persoane dispuse să plătească sume de bani pentru ocuparea postului de controlor trafic, oferindu-i lui Miuţescu Elisabeta numele şi documentele necesare înscrierii la examen ale investigatoarei sub acoperire. De asemenea, martora Stamate Maria a remis, în două tranşe distincte, suma de 17.000 de euro provenită din fondurile speciale ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru angajarea investigatoarei sub acoperire.

  Sursa: Pressalert.ro

  Citește și DNA a făcut publice acuzațiile și cele două paliere pe care au fost structurate cercetările

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. e interesant ca la mitinguri se tot striga sa vina dna, toti sunt impotriva coruptiei, dar soferii de tiruri acceptau sa dea plocoane stiind ca incalca legea. de unde trebuie sa inceapa incetarea unor practici adanc impamantanite in cultura acestui popor? daca vine unul la mine care vrea sa incalce legea si ma plateste ca sa inchid ochii suntem amândoi de vina, corect? in mod normal ar trebui sa ii ia si pe cei care au tot dat pana acum, nu-i asa? sau legea se aplica doar la unii? jurnalistii de ce nu scriu despre asa ceva ? sau ei doar prezinta faptele?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.