duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  138 de misiuni ISU Arad între 12-15 august, dintre care majoritatea intervenții ale echipajelor SMURD

  de - | 16 august 2022, 2:32 PM | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  În intervalul 12-15 august, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au desfășurat 138 de misiuni și intervenții. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 121 de solicitări.

  Pompierii militari arădeni au intervenit pentru stingerea a 12 incendii, din care nouă au fost incendii de vegetație uscată/miriște și deșeuri menajere, două incendii produse la anexe gospodărești și un incendiu la un operator economic.

  De asemenea salvatorii au desfășurat alte cinci misiuni în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, misiuni de protejare a comunităților.

  „Atragem atenția asupra faptului că din cele 12 incendii produse în această perioadă, nouă au reprezentat arderi necontrolate ale vegetației, având drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spații deschise.

  De aceea, vă reamintim faptul că în perioadele de secetă prelungită, caniculă sau condiții de vânt, incendierea terenurilor este strict interzisă!

  În contextul zilelor cu temperaturi în creştere, reamintim aplicarea măsurilor de prevenire a riscului de incendiu din cauza uscăciunii:
  •  Nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt!
  •  Nu aruncaţi la întâmplare resturile de ţigări!
  •  Nu lăsaţi în interiorul autoturismelor expuse la soare, recipienţi sub presiune (brichete, atomizoare etc.).

  Rugăm cetățenii să respecte recomandările autorităților pentru prevenirea incendiilor de vegetație, dar și la locuințe și să asigure un climat sigur pentru întreaga familie”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș”.

  În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.