sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  13 migranţi din Irak şi trei călăuze care urmau să-i ajute să treacă ilegal frontiera, depistaţi la Nădlac

  de Special Arad | 6 decembrie 2016, 4:01 PM | Urmăriți

  0

  În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat treisprezece cetăţeni din Irak, 4 adulţi şi 9 copii, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu ajutorul a trei călăuze de origine irakiană.

  În data de 05.12.2016, în jurul orei 23:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au declanşat o acţiune specifică pentru combaterea migraţiei ilegale, ocazie cu care au identificat, pe raza localităţii de frontieră Nădlac, 13 persoane (9 copii şi 4 adulţi) de origine asiatică ce au coborât din trei autoturisme care se deplasau în regim de taxi.

  Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea autoturismelor şi la legitimarea șoferilor, constatându-se că aceştia sunt trei cetăţeni români, angajaţi ai unei firme de taximetrie. Totodată, s-a stabilit că persoanele care au coborât din cele trei autovehicule sunt cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în Romania, patru dintre ei fiind adulţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 38 de ani şi 9 minori, cel mai tânăr având 7 luni.

  Pe timpul legitimării celor în cauză, poliţiştii de frontieră au observat un alt autoturism, înmatriculat în Austria, care staţiona nejustificat în apropiere şi în care se aflau trei persoane. La legitimarea celor în cauză s-a stabilit că aceştia sunt Shaker G., cetăţean irakian, cu rezidență în Austria, însoţit de doi pasageri, Rebaz A. și Hawree O., posesori de documente de călătorie eliberate de autoritățile austriece și italiene, care au intrat legal în țară în baza documentelor personale. Având, totuși, suspiciuni cu privire la prezenţa acestora în zona de frontieră, cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor.

  La cercetări, s-a stabilit că solicitanţii de azil intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen, iar Shaker G, Rebaz A.şi Hawree O. urmau să-i sprijine în acţiunea ilegală. De asemenea, şoferii de taxi au declarat că au fost contactaţi de Rebaz A. pentru a transporta grupul de migranţi până în apropierea frontierei.

  Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit migranților lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar celor trei călăuze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de călăuzire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.