luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  11 septembrie, o zi neagră pentru teatrul românesc… actriţa Oana Ioachim a murit la numai 48 de ani!

  de Special Arad | 12 septembrie 2015, 11:53 AM | Naţional

  0

  Actrița Oana Ioachim a murit, vineri, la vârsta de 48 de ani, anunță un comunicat transmis AGERPRES de Teatrul Mic din București. Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu sunt așteptați duminică, la ora 12,30, la Cimitirul Sf. Vineri de pe Calea Griviței.

  „Cu regret vă aducem la cunoștință plecarea dintre noi a actriței Oana Ioachim, care s-a stins din viață în dimineața zilei de 11 septembrie, la vârsta de 48 de ani”, se arată în comunicat.

  Fiica dramaturgului Paul Ioachim, Ioana Ioachim a avut o carieră recunoscută atât în teatru, cât și în cinematografie.

  Potrivit surselor Click! actriţa suferea de cancer la sân, boală ce a fost tratată la momentul apariţiei sale, dar care a recidivat din cauza stilului de viaţă a acesteia.

  În ultimii ani Oana Ioachim l-a avut alături pe regizorul, producătorul, actorul şi scenaristul Răzvan Săvescu, cel care a lucrat la mai multe seriale şi filme de televiziune precum „Nimeni nu-i perfect”, „La Bloc” sau „America, venim!”. Această perioadă a vieţii sale nu a fost una comodă pentru actriţă, căci deşi colabora cu soţul ei şi juca la Teatrul Mic nu o ducea deloc bine cu sănătatea. „În urmă cu mulţi ani i s-a descoperit un cancer la sân, pe care l-a tratat la vremea respectivă. Însă din cauza stilului de viaţă dezordonat, cu multe opetreceri, turnee şi filmări la care participa de multe ori şi noaptea, acesta a recidivat. În ultima jumătate de an s-a curăţat rapid, mai ales că nu respecta deciziile medicilor. Slăbise foarte mult şi abia se mai ţinea pe picioare”, ne-a povestit o sursă din anturajul actriţei.

  Oana Ioachim, scenă din filmul ”Icre negre”, alături de Andi Vasluianu foto: cinemagia.ro

  Oana Ioachim, scenă din filmul ”Icre negre”, alături de Andi Vasluianu (foto: cinemagia.ro)

  Angajată a Teatrului Mic timp de aproape 20 de ani, Oana Ioachim a lucrat cu regizori precum Cătălina Buzoianu, Dan Micu, Dragoș Galgoțiu, Dinu Manolache, Sanda Manu, realizând de fiecare dată roluri care au rămas, cu siguranță, în memoria publicului.

  Personajele cărora le-a dat viață în spectacole precum Mătrăguna, Regăsire, Trei jobene, Desculți în parc, Popcorn sau Cum iubește cealaltă jumătate au fost aplaudate de-a lungul anilor de sute și mii de spectatori.

  „Plină de vervă, cu aplomb în comedie, dar și resurse de dramatism vibrant, Oana Ioachim rămâne în sufletul partenerilor de scenă ca o prezență pozitivă, ca o personalitate puternică, o ființă plină de dăruire față de meserie”, se arată în comunicatul Teatrului Mic.

  Oana Ioachim, alături de Ștefan Bănică Jr.

  Oana Ioachim, alături de Ștefan Bănică Jr.

  Născută pe 17 iulie 1967, Oana Ioachim a jucat în 12 filme, printre care „America, venim!” (2014) şi „Icre Negre/ Caviar” (2010), de Răzvan Săvescu, „Cealaltă Irina” (2009), de Andrei Gruzsniczki, „Alexandra” (2007), scurtmetraj de Radu Jude, „Niciodată nu e prea târziu” (2006), de Alexandru Berceanu, şi „Amen/ Amen” (2002), de Costa-Gavras.

  Ultimul film în care a apărut Oana Ioachim

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.