11 morți, 36 de răniți! Atentat în această dimineață într-o zonă vizitată de mulți români

  de Special Arad | 7 June 2016, 2:21 PM | Internaţional

  0

  Un atac cu mașină-capcană a fost comis, marți dimineaţă, în centrul Istanbului, în apropiere de zona istorică a oraşului. Maşina-capcană a explodat lângă o staţie de transport în comun, în momentul în care prin zonă trecea un autobuz al poliţiei. Mai multe ambulanţe au ajuns la faţa locului, iar întregul perimetru a fost securizat, scrie digi24.ro.

  Guvernatorul Istanbulului a anunțat că bilanțul deflagrației a crescut la 11 morți și 36 de răniți.

  Deflagrația, acționată prin telecomandă, s-a produs la o oră de vârf în cursul dimineții, în extrem de populatul cartier Vezneciler, potrivit presei locale, citate de Agerpres.

  Zona este una comercială, găzduiește de asemenea Universitatea din Istanbul și este foarte apropiată de importante atracții turistice precum Marele Bazar.

  Atacul nu a fost încă revendicat.

  Deja în stare de alertă maximă, Turcia a fost zguduită în acest an de două atentate sinucigașe comise în zonele turistice ale Istanbulului și atribuite de autorități grupării Stat Islamic.

  Alte două atacuri cu mașină-capcană au fost revendicate de militanți kurzi și au lovit Ankara, soldându-se cu zeci de victime, scrie digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.