11 modalități prin care tehnologia îți va oferi puteri supraomenești

  de Special Arad | 29 June 2014, 9:08 PM | Știință

  1

  Toată lumea a avut în copilărie o putere supraomenească favorită: zborul, invizibilitatea sau forța și agilitatea eroilor din benzile desenate. În secret, deși fiind adolescenți sau adulți, unii dintre noi încă speră să își dezvolte puteri psihice precum telechinezia, cititul gândurilor etc.

  Acum, mulțumită tehnologiilor avansate demarate de DARPA, de corporații private și de instituții de cercetare, suntem din ce în ce mai aproape de o eră a metamorfozei către paranormal și către puteri supraomenești – o epocă în care oamenii vor folosi tehnologia pentru a acumula puteri psihice magice, care cândva au fost corelate doar cu tărâmurile science fiction și ale fanteziei.

   

  1. Oameni ce zboară la altitudini de 1000 de metri

   

  a98980_human_flight

  Deși momentan este privit ca fiind doar un „avion ultraușor experimental”, Compania Martin Aircraft din Noua Zeelandă nu are niciun dubiu legat de reușita sa. Iar mai târziu anul acesta, jet pack-urile vor fi disponibile pentru consumatori precum poliția și pompierii. Începând cu 2015, dispozitivele tip „Jetson” în valoare de 200 000 $ vor fi disponibile în comerț pentru CEO-uri, dependenții de adrenalină și pentru toți cei ce au un fetiș gen Tony Stark.

  Jet pack-ul îți va da posibilitatea să zbori cu viteză de până la 74 km/h pe o distanță de aprox. 30 km, la o altitudine de 1000 m!

   

  2. Telechinezie la tine în bucătărie sau pe câmpul de luptă

   

  a98980_military-braincontrol

  Da, să muți obiecte cu propria ta minte!

  O tehnologie cunoscută ca „electroencefalogramă” (EEG) va permite în curând crearea aparatelor controlate prin intermediul mușchilor, iar un anumit „praf neural” (un dispozitiv bionic controlat de creier) inserat sub dermă va oferi posibilitatea manevrării obiectelor prin puterea gândului. Asta însemnând că vei fi capabil să controlezi mașinării complexe și alte obiecte – ca de exemplu expresorul , stând în pat – totul doar cu mintea.

  Pe puțin două companii – Neurosky și MC10 – speră să lanseze pe piață adevărate puteri telechinetice atât pentru publicul larg cât și pentru producătorii de aparate medicale, industriale și militare.

  Armata speră să echipeze infanteria cu astfel de tehnologii în viitorul apropiat.

   

  3. Prezicerea viitorului, în stilul „Minority Report”

   

  a98980_predictingFuture

  Un nou software numit „Recorded Future” arhivează peste 100 de milioane de evenimente din trecut, prezent și viitor (evenimente planificate în prealabil). Această tehnologie folosește algoritmi pentru a agrega și a analiza toate informațiile și astfel prezice evenimente posibile din viitor.

  Această unealtă este luată în considerare de către investitori și serviciile secrete ca fiind o modalitate de a anticipa noi trend-uri.

   

  4. Adevărata mantie a invizibilității este aici…aproape!

   

  a98980_ghostcloak

  Vestita mantie a invizibilității face deja parte din pop culture de ceva timp, iar acum este mai aproape de realitate decât ai crede. Oamenii de știință din serviciul militar și din multiple instituții de cercetare au muncit din greu pentru crearea unui dispozitiv ce poate să manipuleze lumina din jurul unui obiect, făcându-l să devină nedetectabil.

   

  5. Mărește-ți volumul auditiv la nivelul celui unui coiot!

   

  a98980_Coyote

  Știi cât de bine aud câinii, nu? Dacă iei in considerare nivelul ridicat al frecvențelor, ei pot auzi aproximativ de două ori mai bine decât oamenii, până la 45 KHz. Păi, coioții pot auzi până la 80Khz!

  Vești bune pentru oamenii care, din niște motive patologice, sunt geloși pe astfel de abilități naturale…

  Compania londoneză Industrial Facility dezvoltă o tehnologie numită „superdirective beamforming”, care arată ca o pereche de ochelari echipați cu patru microfoane, ce crează auz tridimensional pentru oameni, similar auzului coioților.

   

  6. Călcând pe urmele lui Doc Brown din „Back to the Future”: cititul gândurilor…

   

  a98980_Mind-reading

  Cine nu ar vrea să poată citi gândurile altor oameni? Imaginează-ți să culegi informații legate de bursă din gândurile unui investitor sau să afli interesul amoros al unui posibil pretendent.

  Există nenumărate moduri prin care această tehnologie ar fi abuzată în mod terifiant, dar asta nu a oprit o echipă de oameni de știință de la Yale să încerce să citească gândurile persoanelor testate, folosind scanări ale creierului pentru a reconstitui imagini bazate pe activitatea neuronilor.

  „Aceasta este o tehnologie care poate fi folosită pentru a explora experiența de viață a unui autist sau a cuiva care are puternice prejudecăți rasiale sau de orientare sexuală, ori persoane cărora le-au fost administrate droguri halucinogene”, spune Alan S. Cowen, conducătorul studiului.

   

  7. Forța / viteza lui Superman

   

  a98980_exoskeleton

  Ai vrea să fii mai puternic, nu-i așa? Nu ar trebui, dar tot ți-ai dori-o…

  Ei bine, cei de la Raytheon susțin că au creat un exoschelet ce-ți dă forța să ridici peste 90 kg, în mod repetat, de câteva sute de ori, fără să obosești. Costumul îți oferă de asemenea posibilitatea de a străpunge cu pumnul o placă de lemn de 8 cm.

  Și acesta este doar începutul! O dată ce nanotehnologia și materialele precum grafenul și compusul chimic CdSe vor deveni mai disponibile, vom asista la o epocă de aur a exoscheletelor și a superoamenilor.

   

  8. Respirația subacvatică folosind branhii artificiale

   

  a98980_artificial_gills

  Pentru fanii scufundărilor, această tehnologie le întrece pe toate celelalte din această listă.

  Companiile au încercat să creeze sisteme de branhii artificiale și mai demult, însă tehnologiile „lu’ pește” se pare că au reușit să găsească rețeta. Ele elaborează echipamente de scufundări ce pot extrage aer din apă.

  În 2010, fondatorul Alan Izhar-Bodner a anunțat că prototipul ar putea să ofere posibilitatea „ inspirării oxigenului extras din apă  și expirării dioxidului de carbon” și că lucrau la o versiune suficient de mică pentru a putea fi folosită de către scafandri.

   

  9. Ochi bionici și vedere microscopică

   

  a98980_specialVision

  Viitorul vederii este strălucit!

  De curând, cercetătorii Universității din Washington creează lentile de contact bionice ce pot augmenta vederea umană cu navigare pe internet și chiar posibilitate de gaming. Precum Google Glass, dar direct pe retină.

  Chiar mai incredibil este ceea ce a inventat compania JEOL (Tokyo) – un microscop ce permite să vedem lucruri la o rezoluție de 50 milioane de ori mai mare.

   

  10. Să te cațeri pe pereți precum Spiderman

   

  a98980_crawlingOnWalls

  Se numește „dispozitiv de aderență rapidă” și cercetătorii Universității Cornell spun că tehnologia manipulează tensiunea suprafeței. Finanțată de DARPA și National Science Foundation, cândva tehnologia va da oamenilor posibilitatea să umble pe pereți și pe alte suprafețe.

  Personificatorii lui Spiderman s-ar putea să-și facă un upgrade enorm în viitorul apropiat.

   

  11. Clarviziunea: folosind biogenetica pentru a acumula întreaga cunoștință a omenirii

   

  a98980_soulcatcher

  Nigel Kerner a scris despre un microchip futurist numit “Soul Catcher 2025” ce va avea capacitatea de a colecta vaste cantități de informații, practic despre fiecare mod de comunicare existent.
  Dr. Chris Winter, membru al echipei British Telecom’s Artificial Life, crede că această tehnologie, în combinație cu biogenetica avansată, va fi capabilă cândva să creeze entități artificiale similare oamenilor și să colecteze informații de la ei – creând o bază de date cu totalitatea cunoștințelor umane.

  Sursa: Oddee.com

  Traducerea: Raluca Medeleanu

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Teza cea mai importantă a omenirii e că NIMIC NU E NOU sub soare. De aici pleacă ADEVĂRUL. Acesta s-a spus odată pt totdeauna , astfel că tot ce s-a trăit de-a lungul istoriei pământului și omenirii e o REPETIȚIE pe aceleași primordiale trepte de evoluție spirituală a noilor și noilor generații care se succed. Viața pământului și a omenirii e un serial. Ințelepciunea evoluției e scrisă cifrat în biblie. Restul, ”descoperirile” zilnice ale științei sunt ” luate” din secretele bine ascunse ale viitorului trecut – alți și alți inițiați având acces spre acestea. Aceste ”beneficii” ale viitorului apropiat sau puțin îndepărtat îndreaptă omenirea spre final. Nu există societate normală și dreaptă având indivizi sau populații întregi cu astfel de ”talente și însușiri. Inteligența artificială nu va înlocui niciodată CREAȚIA DIVINĂ – pt care CREATORUL are Planul Său înțelept.
   Scuze – sunt pt nou dar m-am amuzat mult.
   Toți supermanii ăștia vor mânca în continuare hamburgheri, vor bea scotch sau vodcă, vor avea neveste gravide sau amante și vor fi bunici. Mai zboară ei la naiba cu fluturătoarea aia la peste 100o m altitudine dk îi lovește o criză de reumă sau cataractă – dacă le-au căzut pe lângă păr și dinți, cip-ul de sub derma pergamentată. Așa cum e descris omul viitorului pare o adunătură de oase înțesate cu cabluri, cip-uri și scheme. Deci un singur individ clarvede, claraude, zboară, citește gândurile, are ochi bionici, urechi de coiot, viteza lui spman, face telekinezie în bucătărie (va mai exista așa ceva, nu cumva mănâncă șuruburi sau oțel aliat în loc de pizza?) timp în care prezice viitorul,și, în loc de bancuri îți turuie preț de un secol (care va dura 1 min) toată istoria informațională a omenirii după care se urcă pe pereți ca să te (se) scape de plictiseală…
   Măi, e totuși Sf. Apostoli Petru și Pavel nu 1 aprilie!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.